IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els bars i restaurants podran obrir les terrasses a partir de l'11 de maig a Catalunya

No podran servir a l'interior dels locals fins com a mínim al cap de 15 dies

Un cambrer netejant una cadira envoltat de taules i cadires vermelles el 12 de març de 2020
La fase 1 del pla de desescalada preveu que les terrasses només tinguin un 30% de la seva capacitat  | Cedida

Bars, restaurants i cafeteries podran obrir les terrasses –que no els espais interiors- a partir de l'activació de la fase 1 del pla de desescalada dissenyat pel govern espanyol, projectada per a l'11 de maig, però només a un 30% de la capacitat. Així consta a la documentació publicada per l'executiu després del Consell de Ministres on s'ha aprovat el nou paquet de desescalada.

Per fer el càlcul hauran de tenir en compte les taules permeses a les llicències dels anys anteriors, però segons el govern espanyol podrien tenir més taules si l'Ajuntament els atorga més espai disponible. El pla del govern espanyol estableix quatre fases de desconfinament dels locals d'hostaleria, restaurants i cafeteries, que poden obrir ja des de la fase de preparació però únicament per fer menjar per emportar, però sense poder oferir consum al local.

 

A partir de la fase 2 permetrà obrir l'interior del local

La fase I permetrà obrir les terrasses al 30%, i caldrà esperar a la fase 2, prevista pel 25 de maig, per poder obrir els locals interiors. Quan ho facin hauran de mantenir igualment una separació de clients per taules i limitar l'aforament a un terç. A més, no es podrà consumir dret, perquè el pla estableix que caldrà estar assegut a una taula o bé adquirir productes per emportar.

La fase 3, prevista per 15 dies després, permetrà finalment utilitzar la meitat de l'aforament interior, tot mantenint igualment la separació entre clients. Es permet que els clients estiguin drets sempre que hi hagi una separació mínima d'1,5 metres a la barra. A les terrasses la limitació també és del 50%, i les discoteques i bars podran obrir amb un màxim d'1/3 de l'aforament.

Pel que fa als hotels i allotjaments turístics, ara tancats, només podran obrir a partir de la fase 1 sense utilitzar les zones comunes i amb restriccions. A la fase 2 podran obrir zones comunes sempre que les limitin a 1/3 de l'aforament. A la fase 3 podran obrir les zones comunes limitant-les a la meitat de l'aforament.

Les platges quedaran obertes a partir de la fase III, l'anterior al retorn a la normalitat. Podran obrir sempre que es garanteixin «condicions de seguretat i distanciament», segons el govern espanyol.


Comentaris

envia el comentari