Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una terrassa de bar a la ciutat de Saragossa, amb una cambrera atenent dos clients

Els bars i restaurants hauran de tancar a partir de divendres

La mesura s'allargarà fins a final de mes, és a dir, el dia 31 d'octubre

Imatge d'una terrassa de bar a la ciutat de Saragossa, amb una cambrera atenent dos clients
Els bars i restaurants hauran de tancar a partir de divendres. | Europa Press

El vicepresident del Govern ha estat clar aquest dimecres en anunciar que les mesures anticovid addicionals a Catalunya entraran en vigor la nit de dijous a divendres. Així doncs, els bars i restaurants hauran d'estar tancats i només podran servir menjar per emportar a partir d'aquest divendres, dia 16 d'octubre, i fins dissabte, dia 31 del mateix mes. Fins ara hi havia dubtes sobre l'entrada en vigor de la mesura, però el cert és que Aragonès ha estat molt clar en assenyalar el període exacte de posada en marxa de les mesures: la segona quinzena del mes d'octubre.

Només ho podria aturar la Justícia

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals, l'anomenada Fecasarm, ja ha anunciat públicament que recorrerà davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya les mesures contra els bars i restaurants que ha anunciat el Govern, i ha deixat clar que sol·licitarà al TSJC mesures cautelaríssimes com la suspensió de la vigència de la resolució en considerar-la «desproporcionada i arbitrària». Aquesta via, la judicial, seria l'única que podria aturar el tancament de bars i restaurants abans de divendres durant tota la segona quinzena d'octubre.

El mateix conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha reconegut que les mesures anunciades aquest dimecres han de passar encara pel filtre judicial, de manera que caldrà esperar el parer del TSJC sobre la qüestió. Així doncs, la seva posada en marxa serà aquest divendres, 16 d'octubre, sempre que la Justícia no ho impedeixi i, en cas que fos així, es podrien buscar alternatives legals per aplicar-les, com va haver de fer el govern espanyol amb el tancament de Madrid ara fa una setmana.

Una «estocada» definitiva per a molts bars i restaurants

Les diverses associacions gremials i professionals dels bars i restaurants han mantingut aquest dimecres al matí una reunió on el Govern els ha informat de primera mà de les mesures que els afecten de ple. Consideren que aquest segon tancament, després del que ja es va produir durant gairebé dos mesos a la primavera, podria ser letal per al sector.