La filial espanyola de BASF va caure 1.268 MEUR durant el 2019, un 3% menys respecte a l'any anterior, segons ha informat la companyia. L'empresa ha atribuït aquest descens a la menor contribució dels segments de tecnologies de Superfícies i Solucions Industrials a conseqüència d'una caiguda dels preus (-4%) i de volums (-1%) sumats als efectes positius per la compra del negoci de llavors hortícoles de Nunhems (+2%) i la venda del negoci de productes químics per a paper i aigua Solenis. El director general de BASF Espanya, Carles Navarro, ha destacat que la companyia s'ha vist perjudicada per «l'impacte negatiu» dels conflictes comercials entre la Xina i els Estats Units, el Brexit i l'«alentiment de mercats clau».
D'altra banda, l'augment de vendes ha estat notable en el segment de Solucions Agrícoles, al qual hi ha inclòs el negoci de llavors Nunhems comprat a Bayer el darrer trimestre del 2018. També ha crescut la contribució del segment de Nutrició i Salut, tant en vendes com en volums, mentre que els productes petroquímics, intermedis i d'alt rendiment han representat una dinàmica positiva quant a volums però s'ha vist perjudicat per les caigudes generalitzades de preus.
D'altra banda, BASF ha arribat a un acord amb Lone Star per a la desinversió del producte de negocis químics per a la construcció per un import de 3.170 milions d'euros, un procés que culminarà el tercer trimestre del 2020. L'operació afecta dos centres de producció a l'Estat i un centenar de treballadors. A més, el negoci global de pigments de BASF passarà a formar a part de la japonesa DIC per un preu de venda de 1.150 milions d'euros En aquest cas, la transacció culminarà el quart trimestre del 2020.
De cara el 2020, l'empresa ja ha avançat que no podrà complir amb les previsions per la pandèmia del coronavirus i la impossibilitat d'estimar-ne la duració i els seus efectes. La companyia preveu que pot sortir perjudicada per la caiguda de la demanda i de la producció a nivell mundial, en especial per les aturades en la producció del sector automobilístic. De moment, BASF Espanya calcula que la «lenta recuperació» comenci al tercer i quart trimestre de l'any.
Al llarg d'aquesta crisi, empresa ha fabricat hidrogels a les seves plantes de Tarragona i Castellbisbal destinats a diversos hospitals de l'Estat i ha col·laborat en la producció i donació d'ulleres amb alts fluxos de ventilació amb la tecnologia 3D per a les UCI.