Doloroses derrotes del Valls i del Reus Ploms Salle

Els representants tarragonins de la Copa Catalunya masculina i femenina pateixen contundents derrotes i encara no han aconseguit guanyar en les primeres tres jornades

Tres derrotes en tres jornades, el bagatge de la Copa Catalunya 2019-2020 fins ara per als tarragonins | Joan Alfons López

El bàsquet del Camp de Tarragona no està vivint un bon inici de temporada 2019-2020 en la Copa Catalunya masculina i femenina. En comparació a l’espectacular arrencada a la Lliga EBA, una categoria per sota del bàsquet masculí no van tan bé les coses. El Club Natació Reus Ploms Salle ha perdut el seu tercer partit de lliga després de caure per un dur 82 a 48 a la pista del Club Bàsquet Artés. Els plomistes, dirigits per Francesc Canals, han patit la tercera derrota en tres jornades en un encontre amb un clar color: el local.

Després d’uns primers cinc minuts on el Ploms aconseguia situar-se set punts amunt en el marcador (4-11), els locals reaccionaven per capgirar el marcador i no situar-se mai més per sota. Set minuts del Ploms sense anotar deixaven un 23-11 en el segon quart que ja seria impossible remuntar. El 42-24 al descans s’ampliaria amb el duríssim 28-8 del tercer quart. El darrer temps amb parcial de 12-16 per als plomistes no serviria de res, provocant així la tercera derrota en tres partits per a un Ploms que cau a la penúltima plaça. Els 13 punts d’Irial Charlez, el registre més destacat dels ganxets.

El Valls, sense opcions

Tampoc ha pogut evitar una dura derrota el Club Bàsquet Valls Lear femení. Les noies dirigides per Benet Ibañez han perdut per 80 a 49 a la pista del Grup Barna en un partit on mai han pogut anar per davant en el marcador. Després de cinc minuts de primer quart, les de l’Alt Camp només havien pogut anotar dos punts pels 18 de les barcelonines. El 25-12 del primer joc era el preludi d’un partit sense història. Malgrat que el segon quart s’ha guanyat per 13 a 14, el 21-15 del tercer i el 21-8 del darrer han provocat el contundent 80-49.

Aquest resultat deixa les vallenques en la darrera posició amb tres derrotes en tres jornades, idèntic registre al de l’Igualada, el Cerdanyola i el Mataró. Els 13 punts anotats per Laia Gené han estat el registre més destacat, sense obviar els 11 punts de la debutant Nicole Gilmore.