El Ploms guanya i el Valls perd a la Copa Catalunya

Els reusencs sumen la segona victòria a la pista del Ripollet i les vallenques cauen contra L’Hospitalet. Ambdós conjunts tenen un balanç de dos triomfs i set derrotes

Ploms i Valls, la cara i la creu de la jornada 9 de la Copa Catalunya de bàsquet | Joan Alfons López

Jornada irregular la desena a la Copa Catalunya de bàsquet. Una de freda i una de calenta per als dos representants del Camp de Tarragona. La bona notícia la deixa el Club Natació Reus Ploms Salle després de guanyar per 77 a 81 a la pista del Club Bàsquet Ripollet. Els jugadors dirigits per Francesc Canals sumen així la segona victòria de la temporada, la segona consecutiva després d’estrenar-se el passat cap de setmana al Pavelló Joan Sirolla. Aquest diumenge la victòria ha arribat lluny de casa i després d’un encontre que han arribat a dominar amb setze punts d’avantatge i que han vist perillar en els darrers minuts d’encontre.

Els ganxets i barcelonins han patit un intercanvi de cops amb uns marcadors molt ajustats fins als darrers instants abans descans. El 27-26 del primer quart i el 13-24 del segon deixaven un prometedor 40-50 a l’electrònic, distància que s’ha vist reduïda en el tercer joc a set després del 19-16 per als locals. El pitjor moment del matx ha arribat a quatre minuts del final. El local Antonio Quirós feia el 73-71, capgirant el marcador. El plomista Aitor Martínez, amb un triple, tornava a posar per davant els reusencs, qui ja no han deixat escapar el triomf. Airosius Martynas, amb 21 punts, ha estat el màxim anotador dels del Baix Camp. El Ploms Salle segueix cuer però ara amb el mateix balanç que el Castellar, dotzè.

Un dolent final deixa sense opcions el Valls

El CB Valls de Benet Ibañez no ha pogut endur-se el triomf de la pista de L’Hospitalet i ha perdut per 60 a 49 un encontre que anava guanyant a l’equador del darrer quart però el fet de no poder anotar cap punt en els darrers cinc minuts del partit ha condemnat les possibilitats de les de l’Alt Camp. El duel ha estat equilibrat en moltes fases. El 17-18 favorable al Valls en el primer joc era un avís. El 15-10 per a L’Hospitalet capgirava el marcador, mentre que el 8-11 del tercer quart ho tornava a deixar tot ben ajustat.

Malauradament, l’equip vallenc no ha pogut anotar cap punt en els últims cinc minuts de partit i les locals ho han aprofitat per endur-se el triomf i sentenciar el triomf per 60 a 49 després d’un parcial de 12-0 mortal. Nicole Gilmore, amb dinou punts, ha estat la màxima realitzadora d’un Valls que es queda amb un balanç de dues victòries i set derrotes, ara ocupant la dotzena plaça.