Doble derrota en l’estrena a la Copa Catalunya

El Reus Ploms Salle masculí i el Valls Lear femení cauen derrotats en la primera jornada de la primera fase de la Copa Catalunya
Bàsquet, mitgetes, recurs | Joan Alfons López

Dolent inici per al CB Valls Lear i el Reus Ploms Salle en la Copa Catalunya 2019-2020 de bàsquet. Ambdós conjunts han començat la campanya amb derrota en els seus primers compromisos lluny de casa. En la categoria femenina, el Valls va perdre per 83 a 49 a la pista del Joviat. Les de l’Alt Camp, que afrontaven el duel amb il·lusió després d’aconseguir l’ascens la passada campanya, no van poder plantar cara a les seves rivals i el matx es va decidir en els dos primers quarts. Un 25-11 en el primer i un duríssim 21-9 en el segon van deixar el matx encarrilat, acabant-se de sentenciar en el tercer joc (23-17) i el darrer (14-12), fent pujar el 83-49 definitiu que deixa el Valls en la darrera plaça de la lliga. Lourdes Lorente amb dinou punts i Marta Jurado amb catorze van ser les màximes anotadores de les tarragonines.

Derrota masculina

Pel que fa a la Copa Catalunya masculina, el Reus Ploms Salle va caure per 60 a 47 a la pista del Centre Catòlic L’Hospitalet. Els jugadors entrenats per Francesc Canals va encetar el duel al mateix nivell que el seu rival, aconseguint empatar el primer joc (14-14). Un dolent segon quart, on van ser superats per deu punts de diferència (18-8) va provocar que l’equip anés a remolc després del descans. La reacció en el tercer quart (10-14) va ser insuficient per capgirar el marcador i després d’un 18-11 en el darrer temps, la derrota es va consumar. Aquest resultat deixa el Reus Ploms Salle en l’onzena plaça. Alfonso Ribera i Joel Gomis van ser els màxims anotadors amb onze i deu punts, respectivament.

La pròxima cita de la Copa Catalunya serà dissabte a les 18.00 hores amb un Reus Ploms Salle-Tàrrega i diumenge a les 12.30 hores amb un CB Valls Lear-Unilever Viladecans BF.