El Reus Ploms Salle encara no ha guanyat després de quatre partits jugats

Doblet del Valls i del Ploms a la Copa Catalunya

Les vallenques sumen la primera victòria lluny de casa després d’imposar-se a la pista del Mataró mentre que els reusencs tornen a guanyar a casa, ara davant el Castellbisbal

El Reus Ploms Salle ha guanyat tres dels darrers quatre partits | Joan Alfons López

Doble alegria a la Copa Catalunya de bàsquet amb participació del l’equip femení del Club Bàsquet Valls i del conjunt masculí del Club Natació Reus Ploms Salle. Les vallenques han sumat una important victòria, la primera fora de cas, a la pista del Mataró per 52 a 68. Les jugadores dirigides per Benet Ibáñez, que havien guanyat els tres últims partits de forma consecutiva com a locals, han fet un pas més en la seva evolució aquesta temporada i han sumat el primer triomf forà en un encontre on sempre han anat per davant en el marcador.

El bon primer quart (14-20) era confirmat abans del descans, on no han perdut avantatge (16-17). El 28-37 favorable era un avís d’allò que finalment s’ha acabat confirmant, sobretot després d’un magnífic tercer quart amb 10-17 favorable que deixava el matx decidit, tot i que les de l’Alt Camp han ampliat fins al 52-68 definitiu. Loures Lorente, amb 28 punts, ha estat la màxima anotadora vallenca i peça clau del triomf que deixa l’equip en l’onzena posició amb quatre victòries i set derrotes. La pròxima cita de l’equip serà dissabte vinent a les 18.00 hores rebent el Cerdanyola.

El Ploms compleix novament a casa

El Club Natació Reus Ploms Salle ha tornat a sumar una victòria a casa. Els del Baix Camp han guanyat per 73 a 70 el Castellbisbal i tornen a assaborir el gust del triomf com a local després de la derrota de fa dues setmanes davant el Bàsquet Pia Sabadell. El triomf, el tercer en les quatre últimes jornades, ha estat ben patit, tot i que l’equip ha arribat a gaudir de nou punts d’avantatge en la recta final del matx. Els plomistes, que volien convertir el Castellbisbal en un rival directe, veien com l’inici del duel era molt equilibrat. Les cistelles dels uns eren contrarestades pels altres i s’ha arribat al final dels primers deu minuts amb empat a l’electrònic (19-19).

En el segon quart, més del mateix. I el resultat al descans, extremadament fidel a allò que es veia a la pista: 38-39 per als barcelonins. No ha estat fins al tercer quart quan els reusencs han aconseguit trencar amb la dinàmica. Un parcial de 23 a 14 destrossava els plans del Castellbisbal contra un Ploms de Francesc Canals que arribava a la recta final del matx com tot de cara per guanyar. Tot i la diferència favorable, s’ha acabat patint. Amb el 70-61 favorable, el Ploms ha patit una contundent sequera anotadora en els últims minuts d’encontre. El Castellbisbal ha anat anotant fins que ha empatat (70-70), marcador que finalment s’ha decantat del bàndol local per sumar la tercera victòria de la lliga i alçar-se, de forma provisional, a la sisena posició de la lliga. Cal esperar al fet que finalitzi la jornada i que alguns equips disputin els seus partits pendents per saber la classificació real. La pròxima cita reusenca serà dissabte vinent a les 18.30 hores a la pista de l’Almeda.