Els blaus, avui amb la segona equipació, tenen molt difícil ascendir

El CBT torna a perdre i es complica en excés l'ascens a la LEB Plata

L’Ibersol CBT ha estat clarament superat pel filial de l’Estudiantes (84-72) i deu adéu a moltes de les opcions de pujar a la LEB Plata

Els blaus, avui amb la segona equipació, tenen molt difícil ascendir | CBT

L’Ibersol Club Bàsquet Tarragona ha perdut per 84 a 72 davant el Movistar Estudiantes, filial de l’equip que competeix a la Liga Endesa, i diu adéu a moltes de les possibilitats de poder ascendir a la LEB Plata mitjançant la promoció que s’està disputant des d’ahir a Algesires. Els tarragonins han estat clarament superats i no han ofert la seva habitual versió, enfonsant-se de mica en mica amb el pas dels minuts i veient com els madrilenys han dominat de forma còmoda el marcador durant gran part dels 40 minuts de partit.

Inici dolent, continuació pitjor

L’inici del matx ha estat quelcom semblant a la del partit davant el Megacalzado Ardoi. Els blaus han encetat l’encontre amb intensitat i han arribat a situar-se amb un 12 a 14 favorable que els madrilenys capgirarien de forma contundent amb un parcial de 9 a 0. L’encert des de la línia de tres de l’Estudiantes ha provocat nervis i pèrdues de bola en l’equip d’un Berni Álvarez que ràpidament veia com el matx es complicava en excés. El temps mort demanat pel tècnic tarragoní no ha servit per redirigir l’encontre i s’ha seguit fallant en llançaments claus. El resultat al final del primer temps, desesperançador: 29-17.

L’inici del segon quart només ha empitjorat les coses. Els madrilenys tornaven a estar encertats en els triples i s’ha arribat a l’equador del joc amb un duríssim 41-22 que deixava el triomf molt coll amunt. Giedraitis, amb cinc triples de vuit intents, engreixava la dada del seu equip: 9 encerts de tres de 16 intents per només 3 de 10 per al CBT. El marcador, un reflex d'allò que es veia sobre el parquet: 51-30. El tercer quart ha mantingut la tònica del primer temps. Estudiantes ha anotat els dos primers triples després del descans i deixava el conjunt blau 24 punts per sota (56-32). Tot i que els cebetistes han intentat reaccionar, aquest despertar ha estat molt lleuger, arribant al final del tercer joc amb un 69-51.

El CBT ha perdut davant el Movistar Estudiantes
El CBT ha perdut davant el Movistar Estudiantes | CBT

El quart temps no semblava tenir història fins que el CBT ha reaccionat. D'un dur 74-51, els tarragonins han passat a un 74-68 amb un parcial de 0 a 17, ratxa que ha quedat tallada per un nou triple del conjunt madrileny i que deixava un 77-68 a tres minuts del final. Malauradament la millora no ha tingut continuïtat i la reacció en el darrer quart ha quedat en una anècdota, ja que el marcador final ha estat d'una nova derrota: 84-72. D'aquesta manera, l'Ibersol Club Bàsquet Tarragonatotalment irreconeixible en aquesta promoció d’ascens on s’acomiada virtualment de l’ascens directe i lluitarà per transformar en realitat les opcions de quedar segon i forçar el partit contra el segon de l’altre grup, duel que es disputarà diumenge a les 13.00 hores. Abans, haurà de guanyar l’amfitrió UDEA Algeciras demà dissabte a les 20.00 hores.