David Fernández, millor jugador dels cebetistes

El CBT, el Salou i el Valls tornen a guanyar i manen a la Lliga EBA

Els tres representants del Camp de Tarragona sumen el segon triomf seguit i aconsegueixen coliderar la classificació amb dues victòries en dues jornades

El Valls guanya el primer partit com a local
El Valls guanya el primer partit com a local | CB Valls

Inici perfecte del millor bàsquet masculí del Camp de Tarragona després que la jornada 2 de la Lliga EBA s’hagi tancat amb una nova tripleta de victòries. L’Ibersol Club Bàsquet Tarragona, el Club Bàsquet Valls Lear i el Club Bàsquet Salou han guanyat els partits, aconseguint ser, de moment, els únics equips que han guanyat els seus dos compromisos inicials. Això provoca que tarragonins, vallencs i salouencs comparteixin el lideratge de la classificació, tot i que és el CBT qui ocupa la primera posició per la diferència de punts en els dos primers compromisos.

Sòlid triomf al Serrallo

El CBT aconseguia dissabte el triomf per 75 a 55 davant el Barberà Team. Els del Serrallo començaven l’encontre ben situats sobre la pista i amb el suport des de la banqueta d’un Pape Mbaye que ha pogut tornar a competir durant divuit minuts de joc. Els tarragonins no deixaven marxar el matx en els primers deu minuts, sumant un triomf parcial per 19 a 11. Els de Berni Álvarez han buscat ampliar el marcador abans del descans però els visitants han reaccionat mínimament i han retallat un punt la distància al marcador (19-20), fent pujar a l’electrònic un 38-31 al descans. El CBT ha recuperat el bon nivell defensiu després de la represa i ha quallat dos parcials quasi idèntics: 19-12 i 18-12, fet que ha donat el còmode triomf per 75-55.

Berni Álvarez ha lloat després del partit la gran tasca defensiva dels seus homes: «Crec que hem fet un partit excel·lent defensivament, hem tingut un parell de moments de baixada de concentració però l’esforç ha estat molt bo. Estic molt content amb el partit que hem fet». Com no podia ser d’una altra manera, el triomf dona confiança al vestidor i a l’entrenador: «La temporada és molt llarga i és millor començar bé, aquesta ha de ser la nostra línia. Hem de preparar-nos més en atac, passar-nos més la pilota, ser capaços de jugar amb el cap dalt en moments de pressió i tenir fluïdesa», va sentenciar el tècnic dels tarragonins. David Fernández, amb divuit punts i quatre rebots, va alçar-se com a millor jugador blau amb dinou de valoració.

David Fernández, millor jugador dels cebetistes | Joan Alfons López

El Valls contenta l’afició en el debut a casa

Per la seva banda, el CB Valls ha guanyat per 84-75 l’Olivar aragonès en el Pavelló Joana Ballart. Tot i que l’encontre va començar malament per als d’Oriol Pozo, amb un primer quart que va acabar amb un 16-25 a favor dels visitants, els vallencs no van tardar gens a reaccionar. El joc erràtic, la feblesa defensiva i la poca fluïdesa del primer quart van ser esborrats en els segons deu minuts fins al punt de capgirar el marcador amb un contundent parcial de 27 a 14, deixant el 43-39 al descans. En el tercer quart, la dinàmica es va mantenir, aconseguint obrir una important diferència en l’electrònic gràcies a un 20-13 que seria maquillat pels aragonesos en el darrer quart, deixant el 84-75 final.

Oriol Pozo, tècnic dels vallencs, no ha amagat la seva satisfacció per sumar un triomf en el debut com a locals aquesta temporada: «Estem contents per treure el partit a casa, és important que la nostra gent estigui contenta amb allò que veu i que vingui al Pavelló. No hem fet el millor bàsquet del món però després d’un inici irregular amb moltes errades defensives. ens hem sobreposat». Pozo extreu el vessant positiu de tot plegat assegurant que «hem d’aprendre dels errors, estem en una línia ascendent, hem de seguir creixent i conjuntant l’equip. Fins que no portem vuit o deu jornades, estarem en fase d’adaptació». Victor Vinos, amb disset punts i vuit rebots, ha estat el millor jugador dels locals amb 39 de valoració.

Els salouencs celebren el triomf a la pista del Bianya Roser
Els salouencs celebren el triomf a la pista del Bianya Roser | CB Salou

El Salou també suca fora

El darrer en sumar-se a la festa del bàsquet tarragoní ha estat el Salou durant el migdia de diumenge. L’equip groc ha guanyat per 71 a 88 a la pista del Bianya Roser després d’un duel molt complet i que han dominat de principi a fi. Els homes dirigits per Jesús Muñiz han vist com els locals saltaven a la pista enèrgics però el bon nivell defensiu ha frenat embranzida local. Al final dels primers deu minuts, els salouencs manaven per 13 a 20. El 20 a 22 parcial del segon quart ha provocat un 33-42 que despertava l’optimisme d’una expedició que no s’ha refiat i ha anat per feina per mantenir el nivell després del descans. El 18-22 del tercer quart i el 20-24 dels darrers deu minuts han confirmat un seriós triomf (71-88) que deixa els de la Costa Daurada amb un inici de lliga perfecte.

Jesús Muñiz, entrenador de l’equip, es desfà en elogis cap als seus jugadors: «Roser ha començat el partit amb energia però a partir d’estar durs en defensa i hem acabat el primer quart amb un avantatge de set punts. Valoro molt el tema defensiu del grup, se sacrifica molt, donen constantment una resposta a l’atac rival. En el segon quart ens ha donat un punt de diferència. La tasca darrera ha estat molt bona, aquest és el camí. Tenim bons percentatges en els llançaments». Gerard Santiago, amb 25 punts, ha estat el jugador més destacat amb 22 de valoració.