El CBT celebrant el triomf davant el Sants

Domini absolut del bàsquet tarragoní a la Lliga EBA amb una nova triple victòria

El CBT, el Salou i el Valls tanquen la jornada 4 de lliga amb una victòria i encapçalen la classificació del grup C-B de la Lliga EBA. Els blaus recuperen el lideratge pel ‘bàsquet average’

El CBT celebrant el triomf davant el Sants | CBT

El bàsquet del Camp de Tarragona no el pot aturar ningú aquesta temporada. Els tres representants de casa nostra han sumat una nova tripleta de victòries, la tercera en quatre jornades i perquè hi ha hagut un derbi en mig, després que l’Ibersol Club Bàsquet Tarragona hagi guanyat per 70 a 62 el Sants, que el Club Bàsquet Salou s’hagi imposat per 66 a 68 a la pista de l’Olivar i que el Club Bàsquet Valls Nutrionsuperés el Sant Adrià per 64 a 56.

El CBT guanya i recupera el lideratge

L’equip amb el somriure més gran aquesta jornada és el CBT. Els tarragonins han guanyat el seu partit i ho han fet amb més comoditat que el Salou, aconseguint així recuperar la primera posició de la lliga gràcies al bàsquet ‘average’ general. Els tarragonins han viscut un matx força igualat que, després dels 40 minuts, només s’ha pogut desequilibrar en el segon quart. El primer començava amb una declaració d’intencions: 17-17. Els barcelonins tenien ganes de guerra però els de Berni Álvarez es mostraven molt més encertats en el segon quarts, imposant-se per set punts (22-15) i situant un optimista 39-32 en l’electrònic.

La represa seria una repetició de l’inici del matx: igualtat fins al darrer instant amb un parcial favorable al Sants (16-17), deixant un 55-49, sis punts d’avantatge que el CBT defensaria i ampliaria mínimament fins al final del duel amb un quart quart per 15 a 13 que situava el 70-62 definitiu que dona el quart triomf de la temporada en el primer partit de tres consecutius al Serrallo. David Fernández amb 10 punts, 5 rebots i 9 assistències es convertia en el jugador més valorat gràcies als 21 de valoració, tot i que el màxim anotador fos Ferran Torres amb 14 punts.

El Salou aguanta el ritme del CBT i guanya el quart partit de la temporada
El Salou aguanta el ritme del CBT i guanya el quart partit de la temporada | Àngel Ullate

El Salou guanya però baixa al segon lloc

El CB Salou s’ha endut el triomf de la pista de l’Olivar i segueix confirmant l’excel·lent inici de lliga després de sumar la quarta victòria consecutiva, cinquena si es té en compte el darrer matx de la campanya passada. Els homes dirigits per Jesús Muñiz han hagut de remuntar un dolent inici de partit on els aragonesos s’han imposat clarament amb més encert. L’Olivar encetava el duel guanyant el primer quart per nou punts (25-16) i donant un seriós avís a un Salou que ha contestat de la millor manera: guanyant el segon joc amb més diferència (9-20). Al descans, 34-36 favorable als de la Costa Daurada.

El tercer quart ha mantingut la dinàmica guanyadora groga però amb menys diferència en aquesta ocasió, un 17-20 que feia pujar un 51-56 que, tot i el 15-12 favorable a l’Olivar en el quart quart, seria suficient per conservar el triomf quasi per la mínima (66-68). Aquesta victòria de dos punts, combinat amb el resultat més ampli del CBT, provoca que els salouencs caiguin a la segona plaça tot i haver guanyat tot allò que ha jugat. Només quatre punts de partit, un parell de cistelles, defineix qui és líder a hores d’ara. Francesc Moreno ha estat el jugador més destacat dels de Jesús Muñiz després de 21 punts, 5 rebots i 16 de valoració.

El Valls torna a guanyar una setmana després de perdre a Salou
El Valls torna a guanyar una setmana després de perdre a Salou | Àngel Ullate

El Valls es refà i torna a guanyar

Una de les incògnites de la jornada era comprovar la reacció del CB Valls després de la primera derrota contra el Salou. Els homes dirigits per Oriol Pozo no ho han tingut fàcil i han hagut de suar de valent per endur-se el triomf davant el Sant Adrià per 64-56. Els vallencs han encetat el matx amb les idees clares i l’encert necessari i han guanyat el primer quart per sis punts (18-12), diferència que s’ha ensorrat amb un dolent segon quart on el Sant Adrià ha duplicat la puntuació i ha aconseguit marxar al descans guanyant per la mínima: 35-36.

S’ha hagut d’esperar a la represa per veure com el duel, ara força igualat, reduïa l’encert anotador d’ambdós equips, tot i que sempre favorable als vallencs. El 15-10 del tercer quart i el 14-10 del darrer joc deixaven els tres punts al Pavelló Joana Ballart amb el 64-56 definitiu, triomf que permet sumar la tercera victòria en quatre jornades per situar-se, provisionalment, en la tercera posició de la classificació. Víctor Vinos ha estat el MVP local amb 17 punts, 6 rebots i 9 assistències, fet que li ha permès acumular 26 de valoració.