Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Begoña Floria i Xavier Brotons

El CEPAC i l'Ajuntament de Tarragona creen una beca de recerca castellera

El termini per presentar-s'hi expirarà el proper 27 d'abril

Begoña Floria i Xavier Brotons
La consellera de Cultura, Begoña Floria, i el president del CEPAC, Xavier Brotons, han presentat aquest dimecres la beca. | TarragonaDigital.com

 

El Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC), amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, posa en marxa aquest 2019 la convocatòria d’una beca de recerca de temàtica castellera, que comptarà amb una dotació de 4.000 euros. La beca està oberta a treballs d'investigació que responguin a  tres àmbits molt concrets, que l'entitat ha definit en aquestes tres línies:

  • La composició social de les colles castelleres actuals —tipificació personal, socioeconòmica, cultural, política, etc., dels castellers.
  • La viabilitat econòmica de les colles castelleres actuals —a la recerca de noves fonts de finançament, més enllà de les subvencions.
  • La continuïtat i renovació —de castellers i dirigents; estudi de casos de deserció— a les colles castelleres.

La beca del CEPAC i l'Ajuntament de Tarragona, un nou impuls a la recerca castellera

Tots els projectes de recerca que responguin a algun d'aquests tres àmbits, doncs,  es podran presentar per optar als 4.000 euros de dotació d'aquesta beca fins el proper 27 d'abril, quan culmina el termini. A partir de llavors, el torn serà per al jurat, que componen el president del CEPAC i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, i tres investigadors coneixedors del fet casteller, un dels quals, personal docent i investigador de la Universitat Rovira i Virgili.

El proper 27 de maig es donarà a conèixer quin és el projecte guanyador. L’objectiu de la beca és promoure la recerca científica en diversos àmbits concrets relacionats amb el món casteller, i és precisament per aquest motiu que el CEPAC ha decidit delimitar els temes d’estudi, que en aquesta primera edició són de caràcter sociologicoantropològic i econòmic. 

És justament aquesta delimitació temàtica el que diferencia la creació d'aquesta beca respecte a altres ajuts d'incentiu acadèmic que atorga el CEPAC: l'exemple més evident és el premi per a treballs universitaris, dels quals ja s’han dut a terme dues edicions, en què l’estudiant és qui tria el tema d’estudi.

També et pot interessar