Un besnet de Franco es casarà a la primavera al castell d'Altafulla

Juan José Franco té previst contraure matrimoni amb la seva parella la propera primavera

El castell d'Altafulla acollirà un casament sonat entre un besnet de Franco i la filla d'un multimilionari del Líban.
El castell d'Altafulla acollirà un casament sonat entre un besnet de Franco i la filla d'un multimilionari del Líban. | Cedida

Un besnet de Francisco Franco es casarà la pròxima primavera al castell d'Altafulla. Es tracta de Juan José Franco Suelves, de 33 anys, que contraurà matrimoni amb Khali El Assir, la filla d'un multimilionari traficant d'armes del Líban i amic íntim del rei emèrit d'Espanya, Joan Carles I. L'enllaç es farà al castell altafullenc, que és propietat de la marquesa vídua de Tamarit, l'àvia materna de Juan José Franco.

A jutjar per l'anterior enllaç que va protagonitzar la primera filla del magnat libanès, es preveu un casament d'allò més sonat, segons ja han pronosticat algunes revistes del cor. L'anterior enllaç va tenir més de 400 convidats i la festa va durar fins a tres dies. Tot i que no ha transcendit la data concreta, sí que s'ha publicat i confirmat en diversos mitjans que la boda serà la primavera de 2019 al castell d'Altafulla. S'hi esperen representants de l'aristocràcia espanyola i d'altres esferes de poder de l'Estat.

Juan José Franco, besnet del dictador i net de la marquesa vídua de Tamarit

El nuvi, Juan José Franco, té 33 anys, és fill de Francis Franco (primogènit de la filla del dictador, Carmen Franco) i té una empresa, Hunster Services, que es dedica a organitzar caceres arreu de l'Estat, Àfrica i l'Argentina. Fa un any i mig que va començar la seva relació amb Khali El Assir i, tot i que ja van sonar campanes de casori per a aquesta tardor, l'enllaç serà finalment la primavera vinent.

El motiu pel qual el casament serà al castell d'Altafulla és senzill. La construcció, que data del segle XI, va passar a mans del marquès de Tamarit el segle XVII. Els seus descendents n'han anat heretant la propietat, que ara rau en Victoria Eugenia de Figueroa y Borbón, la marquesa vídua de Tamarit i àvia materna de Juan José Franco.

Allà ja es van casar les seves filles, Blanca i Maria Suelves —la darrera, mare de Juan José Franco. El besnet de Franco ha tingut una vida apartada dels mitjans de comunicació. Només el 2016 va ser al centre de la polèmica, quan va aparèixer esquitxat per la polèmica dels papers del Panamà. 

En una entrevista concedida poc temps després, Juan José Franco va opinar al voltant del dictador. «Admiro com va preparar a Espanya creant la classe mitjana i aconseguint un benestar per als espanyols que permetés que la Transició es dugués a terme en pau. Tot el que va fer va ser pel bé d'Espanya, no com avui dia, que els polítics anteposen els interessos del partit al qual pertanyen al bé general», va dir a 'Vanity Fair'.

La núvia, filla d'un multimilionari i íntim amic de Joan Carles I

Si de Juan José Franco se'n coneixen ben pocs detalls, encara menys de la seva promesa, Khali El Assir. Sí que se'n sap del seu pare, Abdul Rahman El Assir, que treballava en els negocis relacionats amb l'armament i que es va establir a Espanya, on va protagonitzar informacions roses als anys 80. El Assir era íntim amic del rei Joan Carles I i també havia mantingut amistat amb qui va ser president del govern espanyol, Felipe González.


Comentaris

envia el comentari