La Biblioteca del Vendrell celebrarà un Sant Jordi virtual

L'Ajuntament anima els ciutadans a fer la seva pròpia versió de la llegenda

La d'aquest any 2020 serà una Diada de Sant Jordi ben diferent, a causa del confinament imposat per la crisi sanitària del coronavirus. Tot i això, el Vendrell vol celebrar la festivitat encara que sigui des de casa, i s'han preparat diverses activitats per aquest dijous 23 d'abril. D'aquesta manera, la Biblioteca Pública Terra Baixa ha preparat un Sant Jordi virtual, amb un programa pensat tant per a infants com per a adults.

El Sant Jordi virtual de la biblioteca

El tret de sortida serà el dimecres 22 a les 18.00 hores, amb un vídeo que presentarà els diferents actes preparats. Després, a través de les diferents xarxes socials de la biblioteca els infants podran gaudir d'una mostra de diferents lectures de llegendes alternatives de Sant Jordi, que aniran a càrrec de personal del mateix centre. A les 20 hores es presentarà l'activitat 'Autores i autors de proximitat des del confinament', en el qual aquests autors responen un qüestionari en el qual parlen de llibres i propostes culturals.

El vídeo, que es podrà veure a la llista de reproducció del canal de YouTube de la biblioteca, es farà públic a les nou del matí del dia 23. Una hora després es podrà veure un vídeo elaborat per diferents nens i nenes on es mostrarà una llegenda especial de Sant Jordi escrita per ells mateixos. A partir de les onze es podrà escoltar el setè Pregó de la Lectura, que anirà a càrrec de Juli Grandia, gestor cultural vinculat durant molts anys a l'Auditori Pau Casals i a la cultura del Vendrell.

Sant Jordi en un minut

Per altra banda, des de l'Ajuntament del Vendrell s'ha impulsat una proposta anomenada #SantJordiEnUnMinut, mitjançant la qual es demana als vendrellencs que facin la seva pròpia versió de la llegenda de Sant Jordi. S'ha de fer un vídeo on s'expliqui la llegenda en el format que cadascú vulgui (relat, poesia, cançó...) i s'ha de penjar a les xarxes socials de la Capital de la Cultura Catalana.