‘Mossegades de ciència’ és el nom del cicle divulgatiu sobre alimentació i salut que acollirà la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus. El primer taller tindrà lloc aquest divendres 17 de gener a les 17.30 hores de la tarda i en total s’han programat sis sessions fins al mes de juny, que seran impartides per investigadores i investigadors que fan recerca a la Universitat Rovira i Virgili.
[predef]reus-144[/predef]
En el taller d’aquest divendres a la tarda, la investigadora del departament d’Història i Història de l’Art, Laura Bricio, explicarà on podem trobar les arrels de la dieta mediterrània: carn, peixos, cereals i hortalisses… com cuinaven a l’antiguitat, com es conservaven els aliments i com es menjava i bevia a partir dels objectes ceràmics i les diferents analítiques que fan els arqueòlegs. Els i les assistents també coneixeran, a través d’una sessió molt experimental, quines receptes han arribat fins avui i quins dels recipients d’aquella època encara es fan servir en l’actualitat.
La resta del cicle inclourà tallers en què s’explicarà quins aliments ajuden a mantenir una bona salut intestinal, els avantatges de consumir fruites i hortalisses de temporada, el paper de les molècules dels aliments, els insectes com a nous ingredients a l’alimentació del futur o en què es basa una alimentació saludable tenint en compte possibles al·lèrgies i intoleràncies.
L’objectiu global del cicle ‘Mossegades de ciència’ és mostrar com la nostra tradició gastronòmica, la forma com ens alimentem, quins productes mengem, quan ho fem i com haurem de menjar en el futur tenen relació amb la salut.
‘Mossegades de ciències’ és una iniciativa organitzada per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la Universitat Rovira i Virgili i compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Biblioteca Central Xavier Amorós i el suport de l’Ajuntament de Reus a través del projecte Nutrisalt.
El projecte Nutrisalt és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Reus amb la implicació d’Eurecat, la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Fundació URV i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA); amb la col·laboració del teixit empresarial, de manera especial del Cluster de Nutrició i Salut AINS, i de diferents ajuntaments del Camp.