IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

El Bicing amplia la seva oferta a Barcelona

El servei, però, patirà un augment de 3 euros

Aparcament de bicicletes del Bicing
Aparcament de bicicletes del Bicing | CatalunyaDiari.cat

El transport privat suposa una gran problemàtica per a la ciutat de Barcelona. En aquesta línia, l'Ajuntament de Barcelona ha proposat una sèrie de millores pel servei Bicing a partir del mes de gener gràcies a les quals s'incorporaran bicicletes elèctriques, més bicicletes convencionals i més de cent noves estacions en indrets on n'hi havia. 

El que es vol aconseguir, en aquesta línia, és que el servei de bicicletes de Barcelona sigui realment efectiu, no només per passejos esporàdics. «Volem que sigui una opció real de mobilitat efectiva per als nostres ciutadans», comentava Ada Colau sobre una nova norma que incorporarà 7000 bicicletes noves de les quals 1000 seran elèctriques. 

Un lleu encariment del servei

El nou tipus de bicing el que busca és facilitar l'accés als barris amb més pendent, gràcies a les seves bicicletes elèctriques, i un preu més competitiu. L'abonament anual serà de 50 euros, 3 euros més que ara. L'avantatge d'aquest preu és que en ell s'inclou la utilització de bicicletes elèctriques —que abans tenia un preu de 14 euros addicionals el bicing elèctric—. 

El servei funcionarà les 24 hores del dia i es podran fer reserves de bicicletes 5 minuts abans d'utilitzar-les. El nou Bicing el gestionarà l'UTE Pedalem Barcelona, a qui es va adjudicar el contracte per als pròxims 10 anys a raó de 163 milions d'euros.

S'espera, en aquesta línia, que aquesta nova gestió millori el servei, ja que hi havia reiteratives queixes sobre mal funcionament, deia un usuari valorant-lo: «Si ens han de donar el mateix servei que la meitat de les bicis que estan destrossades... La meitat estan amb les rodes gastades i els dies de pluja et fots una de llets que ni t'ho imagines. S'hauria de cuidar això.»

 


Comentaris

envia el comentari