Bimbo tancarà la planta de Granollers l’any vinent

Es concentrarà la seva producció a Santa Perpètua

Bimbo tancarà la planta de Granollers l’any vinent
Bimbo tancarà la planta de Granollers l’any vinent | Cedida

El grup Bimbo tancarà la històrica planta de Granollers l'any 2020 i concentrarà tota la seva producció a Catalunya a la fàbrica de Santa Perpètua de la Mogoda, segons ha avançat el diari 'Expansión. El 80% de la plantilla de Granollers es traslladarà de centre, separats per només 17 quilòmetres de distància, i la resta de treballadors seran baixes voluntàries cobertes principalment amb jubilacions i prejubilacions.

L'empresa de brioxeria té per objectiu que la fàbrica de Granollers deixi de produir durant el primer trimestre del 2020 i, a partir de Setmana Santa, passi a funcionar únicament com a centre logístic per a la distribució dels productes de la companyia. Bimbo no descarta que a mig termini aquestes instal·lacions –que van acollir l'empresa des del seu naixement l'any 1965 i actives durant 55 anys- es puguin posar a la venda.

El trasllat «no serà traumàtic»

La companyia va traslladar dijous aquesta decisió al comitè d'empresa i els sindicats consideren que el trasllat «no serà traumàtic». Bimbo va adquirir la fàbrica de Santa Perpètua després de l'absorció de Panrico i de les seves marques Donuts, Bollycao i La Bella Easo el juliol del 2016. En paral·lel, la multinacional de brioxeria –de capital mexicà- va anunciar el passat 25 de setembre un ERO per a 290 treballadors «per reorganitzar la xarxa comercial a Espanya i adaptar-la a la demanda actual del mercat». A les oficines de Barcelona, l'ERO podria afectar unes 20 persones.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari