Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Les bufandes, peça de roba molt utilitzada en el món de l'esport

Bufanda sí, bufanda no

Les bufandes, peça de roba molt utilitzada en el món de l'esport
La bufanda, peça de roba molt utilitzada en el món de l'esport | Laia Solanellas

Fa temps que em ronda una reflexió sobre l'esport i tot allò que l'envolta la comunicació i la societat. En un món hiperconnectat, on tothom pot dir de tot a tothom i les vies de contacte són tan directes, queda més demostrada que mai una petició totalment incompatible. Vull pensar que el públic busca en els mitjans de comunicació informació seriosa i contrastada, el més fidel possible a la realitat. Es busca la màxima objectivitat. Ara bé, si qui te l'explica no té la teva bufanda posada, alerta!

No són pocs els pensaments contraris a certs programes de comunicació esportiva. Si els periodistes són empassats pels seus personatges, dolent. Ara bé, si qui t'explica certa informació no té la bufanda del teu pensament o mira per un interès més general, dolent també. M'agradaria creure que aquest darrer pensament és minoritari, però si realment són pocs, caram quin soroll que fan. Sigui per un nap o per una ceba, la qüestió és queixar-se. I aquest és un problema que va més enllà del món esportiu: si no és dels meus, és dels altres i és el dimoni.

A l'esport és una tònica habitual. Si no fas gala de la teva bufanda, dels teus anys de soci d'una entitat o de qualsevol detall que t'identifiqui amb uns colors concrets, et miro amb recel. Si no escrius a les teves xarxes socials que estàs plorant per la derrota del 'fulano', ets del 'mengano'. Si no escrius que lamentes profundament la situació que travessa el 'pepito', ets del 'manolito'. I si lloes o critiques quelcom dels dos, ets un 'jaquetes'. La rivalitat ha d'existir fins a cert punt. Però caldria deixar-la a la graderia, de públic a públic. Els sectors professionals que envolten l'esport haurien de jugar en una altra lliga independent.

Aquest és un missatge que també es pot aplicar als clubs i els seus dirigents. Després de més d'una dècada en el món del periodisme esportiu, no són pocs els complexos, les crítiques i les enveges d'A cap a B i de B cap a A que he viscut. Actituds dignes de pati d'escola. Deixeu que cadascú actuï com vulgui i no imposeu el vostre pensament. Si quelcom no t'agrada, gira la cara. No vomitis ni censuris. Ignora. Senzill de fer, difícil de veure.

Joan Alfons López, responsable d'esports a TarragonaDigital