Bodega bar

La mítica bodega de Barcelona tanca per construir-hi pisos

Marc Miñarro, propietari de la bodega, decideix traslladar l'emblemàtic local.

La bodega Montferry, un dels locals més populars de Sants, es veu obligada a abaixar la persiana el pròxim 22 de juliol. Més de 90 anys de treball amb historial de propietaris veuran els últims dies perquè l'edifici s'enderrocarà per construir-hi pisos. Betevé ha informat dels detalls de la trista noticia.

Tot i el dol del tancament, l'actual propietari de la bodega, Marc Miñarro, s'ha proposat traslladar els seus vins a un altre local del barri. A finals d'agost està previst tornar a obrir al carrer de Serra i Arola, 13.

Una llarga història que «se'n va en orris»

El negoci va començar a servir vi l'any 1930, ja fa més de noranta anys, sota el nom de "bodega Saró", i dècades més tard es va incorporar a la cadena de bodegues Montferry. Va ser llavors quan van prendre les rendes del negoci un matrimoni del barri, el Pere i l'Eva, i que s'hi van estar 48 anys.

Marc Miñarro va rebre l'honor de seguir amb el negoci l'any 2013, i continuar servint deliciosos àpats i fent més amena la vida de la gent. Ara a més, ha decidit no abandonar la bodega i fer-la sobreviure com millor sàpiga.

bodega amb barrils
El propietari traslladarà la bodega a un altre local. | Google maps

La notícia ha estat rebuda amb tristesa per tothom que coneix l'emblemàtica bodega. La difusió dels seus famosos entrepans per les xarxes l'havia convertit en una parada obligatòria més a les rutes turístiques.

Tot llest pel trist enderrocament.

S'ha comprovat que el propietari de l'edifici on està ubicada la bodega compleix amb el contracte de lloguer, i li està permès legalment enderrocar l'edifici sencer i construir un solar. Tot i això, Miñarro es lamenta per la poca ètica de la decisió, on han prioritzat els diners per sobre d'una figura emblemàtica de Barcelona.

El restaurador se sent en una posició d'indefensa, ja que fa nou anys va haver de carregar una gran despesa econòmica pel trasllat del local. Ara, de nou, i sense cap mena d'ajuda pública, s'haurà de rascar les butxaques per salvar la bodega.

Els locals se senten desprotegits

«Qui protegeix les persones que ens engresquem a seguir amb els oficis?» protesta Miñarro. Continua orgullós del seu treball i dels que li han precedit: «Hem fet molta feina amb les noves generacions que no sabien què era una bodega. Però de cop, tot se'n va en orris!».

Tanca la bodega
El restaurador se sent en una posició d'indefensa i sense ajuda pública. | Google maps

No és el primer negoci que ha patit les decisions dels propietaris de lloguer i les grans empreses. Tampoc serà l'últim, però amb l'exemplaritat i testimoni d'en Marc Miñarro, es dona veu a aquests problemes.

«Intentarem endur-nos l'essència cap allà, però evidentment el local es queda aquí», expressa tristament el propietari

La bodega Montferry es veu obligada a abaixar la persiana metàl·lica del carrer Violant d'Hongria d'Aragóperò ho fa per pujar-la en un altre lloc, amb la màxima fidelitat de l'anterior local, intentant traslladant els aromes i gustos de les botes de fusta, els entrepans i els vins.