Muntatge de tabac i rodona amb bitllets d'euro

El BOE avisa: el preu del tabac ha canviat aquesta setmana a tot Espanya

Des de l'1 de juliol han variat els preus del tabac a Espanya

El juliol ha arribat ple de novetats. Una de les que ha cridat més l'atenció ha estat la nova pujada en el preu del tabac. Tot i que no totes les marques han pujat el preu, sí que han estat moltes les que han canviat.

Des del dissabte 1 de juliol del 2023 ha entrat en vigor una nova pujada d'aquests preus. Així ho anunciaven des del Butlletí Oficial de l'Estat, lloc on queden actualitzats els preus de venda al públic de les feines de tabac.

Dins d'aquest apartat, s'hi inclouen també els diferents tributs. També aquí pots consultar el nou preu de les diferents marques que es venen a Expenedories de Tabac i Timbre d'Espanya.

El nou preu del tabac a la Península i Illes Balears

Una de les coses que cal tenir en compte, com dèiem, és que no totes les marques han variat els seus preus aquest mes de juliol. Així mateix, també es diferencia entre els preus de la Península i les Balears respecte als de les ciutats de Ceuta i Melilla.

Plànol exterior d'un estanc de tabac
Hi ha diferència de preus entre Espanya i Balears respecte a Ceuta i Melilla | Europa Press

 

Preu de cigars i cigarretes

Pel que fa al preu dels cigars i cigarretes, els de la marca DAVIDOFF es divideixen en Davidoff Millennium Robusto (25), que costa 20,50 euros; el Robust de 4 queda a 20,50 euros. El Robusto Tubos (3), en 21,20 euros; el Short Robust (4) a 16 euros i el Toro (4) a 23,40. Pel que fa a la marca MACANUDO, el Connecticut Ascots (10) varia el seu preu fins a 1,22 euros.

 

Picades de cargolar i de pipa

Les picades de cargolar de News Red (135 grams) queden a 25 euros. Les de la marca Adalya Kizz de 1000 grams a 49,95 euros i les de 200 grams a 10,95 euros. Les de 50 grams, per part seva, es queden en 3,10 euros i, finalment, les d'Adalya Two App de 50 gr en 3,10 euros.

Nous preus per a Ceuta i Melilla

Els preus, com dèiem també han variat a les ciutats de Ceuta i Melilla. En aquest sentit, dins de la categoria de cigars i cigarretes, els de la marca Macanudo Connecticut Ascots (10), tenen ara un preu de 11,85 euros.

 

Picades de pipa

Pel que fa a les picades de pipa, la marca Adalya Hawaii de 1000 grams, costen 31,95 euros. Les d'Adalya Kizz de 1000 grams costen 29,95 euros, les mateixes de 200 grams es queden a 6,95 euros i les de 50 grams tenen un preu de 2 euros.

Exterior d'un estanc de tabac
Hi ha molts nous preus a les picadures de pipa de Ceuta i Melilla | Europa Press

Les de la marca Adalya L. Kill de 1000 grams compten ara amb un preu de 31,95 euros. Per part seva, les d'Adalya Love66 de 1000 grams costen també 31,95 euros. Les d'Adalya Two App de 50 grams es queden en 2 euros i, finalment, les de Blue Horse Mi Amor de 1000 grams actualitzen el preu fins arribar als 31,95 euros.

La despesa en tabac canvia a les llars espanyoles

L'Institut Nacional d'Estadística va publicar fa uns quants dies l'Enquesta de Pressupostos Familiars. En aquesta, es va revelar que la despesa mitjana per llar al nostre país va ser de 31.568 euros el 2022 passat. És a dir, un increment del 7,9% respecte al 2021.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

La despesa mitjana va augmentar en les categories de restaurants i hotels, lleure, cultura i transport. Tot i això, va disminuir en alcohol, tabac (amb un descens del 3%) i comunicacions. En aquestes dades, han pogut influir les contínues pujades de preus en aquest àmbit.

Així mateix, des de l'OMS, cada cop estan més preocupats perquè els països europeus controlin i vigilin la promoció de productes nocius, com el tabac, sobretot els nens. Tot plegat fa que les vendes baixin, tot i que a poc a poc, cada any.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!