Bombers Barcelona Victor Dobaño

Un bomber de Barcelona guanya tres medalles d'or a la Xina

Ha aconseguit ser el millor pujant les escales als Jocs Mundials de Policies i Bombers

Un dels companys dels Bombers de Barcelona, el sergent Víctor Dobaño Lázaro, ha aconseguit guanyar tres medalles d'or pujant escales als Jocs Mundials de Policies i Bombers (WPFG), els quals se celebren a Chengdu, a la Xina, durant aquest mes d'agost.  Dobaño no és la primera vegada que aconsegueix aquest reconeixement: ja va ser el campió mundial absolut de l''Stair Race', el 2003, any quan la WPFG es va celebrar a la capital catalana.

Víctor Dobaño, de 47 anys, ha competit en la categoria de majors de 45 anys. En aquest any 2019 ha aconseguit guanyar el triatló de la competició, i dues carreres d'escales ('Stair Race') individuals. Aquesta carrera es fa, una amb tot l'uniforme de bomber  posat, un total de 25 quilograms a sobre —pantaló, jaqueta, guants, casc i equip respiratori— i una segona amb només roba esportiva.

Bombers Barcelona Victor Dobaño
Ha guanyat el triatló i les dues variants de les 'Stair Race' | Instagram (@victor.dobanolazaro)

 

A 2 minuts d'aconseguir els millors temps de tota la competició

En aquesta edició, Dobaño ha aconseguit acabar la carrera en 9 minuts i 4 segons en la carrera que anava vestit amb roba esportiva, i 11 minuts i 48 segons en el cas d'anar amb tot l'equip d'intervenció a sobre —Full Gear—. En tots dos casos, ha estat a només 2 minuts d'aconseguir els millors resultats de la competició, els quals han mantingut dos bombers de Chengdu qui van competir en la categoria de més joves.

La carrera d'escales consisteix en una carrera vertical, cronometrada i on l'objectiu està a aconseguir pujar els  1.500 esgraons amb un desnivell de 200 metres. La carrera es realitza a la torre Wan Yin del Waldorf Astoria de Chengdu, un edifici de 53 plantes que equivalen a 68 pisos en total.

Un dia a dia dintre la professió

«L''Stair Race' és la prova estrella d'aquest mundial per la seva duresa i  la seva vinculació a la tasca diària, especialment de bombers», ha explicat Víctor Dobaño, en unes declaracions. «Quan fem intervencions urgents en pisos de la ciutat  ens toca pujar amb les millors condicions possibles a auxiliar a la gent, i en aquests casos no podem agafar l'ascensor i hem de pujar per les escales. No ens toca pujar edificis de 40 plantes com en aquestes competicions, però no deixa de ser una forma de posar-se a prova», ha afegit el bomber català.

També et pot interessar...