La jutge inicia tràmits per portar al Suprem a Laura Borràs per suposat tripijoc de contractes

Borràs retreu a ERC la seva estratègia i insisteix en la unitat de l'independentisme

La portaveu de JxCat al Congrés afirma que els republicans potser es volen assemblar a l'antiga CiU

Laura Borràs, portaveu de JxCat al Congrés, ha retret l'estratègia política d'ERC dels darrers mesos, i en especial, durant el debat d'investidura de Pedro Sánchez. A més, la diputada ha criticat als republicans que utilitzin sempre l'antiga CIU en el seu discurs, quan els que fan polítiques més semblants a aquesta són ells mateixos.

En aquesta línia, en una entrevista amb l'agència 'Efe', Borràs ha insistit en el fet que JxCat no és la continuació de l'antiga Convergència, ja que «el moment que vivim ara és inèdit» i que tanmateix,  si des d'ERC no paren de fer-hi referència i van optar per l'abstenció davant l'elecció de Pedro Sánchez, potser són ells qui estan tornant a l'autonomisme de CIU:  «És curiós que sempre tinguin tan present el que feia CiU. Potser perquè volen assemblar-s'hi molt».

Encara sobre la investidura del president en funcions,  Borràs ha defensat el 'no' de JxCat com a resposta lògica a «l'absolut immobilisme de Pedro Sánchez i la seva voluntat de considerar la qüestió catalana no com un problema de primera magnitud, sinó com una qüestió residual que té a veure amb un problema entre catalans».

«La unitat se li pot exigir a qui la rebutja, no a qui l'ofereix»

En referència a les innumerables crides a la unitat de l'independentisme per part de la societat civil, Borràs ha tornat a posar sobre la taula les diferències entre ERC i JxCat; afirmant que des de les seves files sempre s'ha estat partidari de la unitat de l'independentisme, «en tots els escenaris», i reivindicant el fet que: «La unitat se li pot exigir a qui la rebutja, no a qui l'ofereix».

També et pot interessar...