El bosc embruixat de Savassona

Un indret d'Osona freqüentat per bruixes i dimonis

El bosc de Savassona és un paratge ple d'històries de bruixeria, sacrificis i fenòmens paranormals
El bosc de Savassona és un paratge ple d'històries de bruixeria, sacrificis i fenòmens paranormals | Cedida

 

El bosc de Savassona, a pocs quilòmetres de la ciutat de Vic, és un paratge natural ple d'històries de bruixes, sacrificis humans i també de fenòmens paranormals. A primera hora del dia és un escenari freqüentat per excursionistes, però en caure la nit, nombrosos testimonis asseguren haver sentit sorolls fantasmals i altres fenòmens estranys de difícil explicació

Les bruixes que viuen al bosc

Una de les llegendes que més repercussió ha tingut en les localitats properes al bosc de Savassona, és la que té relació amb les bruixes que antigament realitzaven sacrificis humans a l'interior del bosc. L'existència de diverses pedres de grans dimensions amb estranys gravats religiosos, són per alguns historiadors la prova irrefutable que donarien veracitat a aquests antecedents. 

Una de les pedres més curioses i misterioses que trobem, és l'anomenada 'Pedra dels Sacrificis', la qual té una alçada de més de 8 metres i un pes de 400 tones. El 1976, durant unes excavacions arqueològiques s'hi van descobrir esquelets humans que dataven del 2.350 a.C. D'altra banda també hi trobem la 'Pedra de les Bruixes', on s'hi diu que aquestes realitzaven danses al seu voltant en homenatge al Diable.

La 'Pedra del Sacrificis' és la més emblemática i misteriosa del bosc de Savassona
La 'Pedra dels Sacrificis' és la més emblemática i misteriosa del bosc de Savassona | Catalunya Diari

 

Xavier Arnau: «El bosc és un lloc encantat, fa por, molta por»

'Catalunya Diari' ha parlat amb alguns habitants de les localitats properes, entre elles la de Folgueroles, a Osona, on trobem en Xavier Arnau, pseudònim que utilitza per preservar la seva intimitat. Ell assegura que de nit «molt poca gent o ningú camina pel bosc de Savassona». Tot i tractar-se d'un espai natural, «aquest indret té la seva història fosca i el bosc és un lloc encantat que fa por, molta por» conclou.

Per altra banda, ens explica que quan era un adolescent, un dia de molta pluja estava passejant pel bosc i va veure un grup de persones estranyes sacrificant el que semblava ser una guineu, i en veure'l a ell van sortir corrents. També, diversos testimonis asseguren que el bosc de Savassona està ple de fantasmes i de dimonis, i que és un lloc embruixat.

Les bruixes de Savassona segueixen vives en la memoria dels pobles propers al bosc
Les bruixes de Savassona segueixen vives en la memòria dels pobles pròxims al bosc | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari