La Lionesa

La botiga La Lionesa tanca després de més d'un segle al barri Gòtic de Barcelona

Els veïns denuncien que els propietaris volen vendre l'edifici a una empresa immobiliària per construir-hi pisos turístics

L'emblemàtica centenària botiga de vins i alimentació La Lionesa, ubicada al número 21 del carrer d'Ample de Barcelona, ha abaixat la persiana. Segons relata 'Betevé', els responsables del local volien traspassar el negoci perquè no els sortia a compte, ja que està situat en un indret molt gentrificat i turístic. Així mateix, afirmen que van rebre dues ofertes però les van rebutjar i han hagut de tancar les portes.

La preocupació dels veïns 

No obstant això, els veïns de la finca i els que viuen a tocar de la botiga tenen la sospita de què la família propietària vol treure'n un profit econòmic. Denuncien que tenen la intenció de vendre l'edifici a una immobiliària amb l'objectiu de construir-hi pisos turístics, tot i que l'expansió d'aquest està actualment restringida.

Onada de tancament de botigues centenaries 

Cal recordar que La Lionesa no és el primer comerç centenari que ha tancat al barri Gòtic aquest any, sinó que el Coses de Casa i Germanes Garcia, dedicades al parament de la llar i la cistelleria, respectivament, van abaixar la persiana a finals de març.

Un establiment emblemàtic catalogat per l'Ajuntament

La Lionesa
La Lionesa és un dels 152 establiments que rep la distinció d'emblemàtic per part de l'Ajuntament. | Cedida

 

La Lionesa està catalogada com un establiment emblemàtic d'interès, una distinció que atorga el Catàleg de Protecció del Patrimoni Arquitectònic, Històric-Artístic i Paisatgístic dels Establiments Emblemàtics de la Ciutat de Barcelona.

Es tracta d'un dels 152 locals de la capital catalana que rep la protecció de tipus E2, que classifica el sòl com a no urbanitzable. Això comporta, també, que, encara que el negoci no continuï, les actuacions futures que facin els propietaris hauran de tenir en compte la conservació dels seus elements patrimonials.