ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya marca el pitjor cap de setmana de la pandèmia: 93.822 nous contagis

Una botiga de Manresa cobrarà amb temps

El temps, en aquest cas hores, és una moneda social que es va instaurar al llarg de l’any 2011 a la capital del Bages

Una nova botiga de Manresa cobrarà amb temps
Una nova botiga de Manresa cobrarà amb temps | CatalunyaDiari.cat

La presumiblement botiga més trencadora de Catalunya obrirà les seves portes aquest proper dimarts, 30 d’octubre. El centre, anomenat Punt d’Intercanvi (PI) i que s’instal·larà a Manresa, cobrarà d’una forma tant insòlita com inhabitual: amb temps. I és que la botiga trencarà tòpics i estereotips comercialitzant els seus productes a canvi d’hores.

El temps, en aquest cas hores, és una moneda social que es va instaurar al llarg de l’any 2011 a la capital del Bages i ara, en aquesta línia, la botiga esmentada apostarà fèrriament per aquesta iniciativa. Segons els membres del col·lectiu ‘Ecoxarxa del Bages’, la iniciativa es basa en «cobrir les necessitats locals a través de l’intercanvi directe o de l’ús d’una moneda social pròpia».

El temps, la moneda social de Manresa

És la cridanera proposta que es va instaurar l’any 2011 a la capital del Bages. Segons expliquen els responsables de la iniciativa a ‘Nació Digital’, la creació d’aquesta moneda «ens permet definir entre totes i de forma horitzontal i assembleària, quin ús en volem fer» i possibilita «unes relacions comercials més justes, més properes i transparents».

En aquesta mateixa línia, explica Esteve Badia, membre de l'Ecoxarxa entrevistat pel mitjà citat anteriorment, que «volem que el Punt d'Intercanvi sigui un element dinamitzador de la moneda social, ja que a partir d'ara serà més senzill utilitzar-la tant per fer la compra setmanal com per a distribuir productes entre els membres de la xarxa».

La nova botiga, un reclam

Per això mateix, doncs, auguren un gran futur a la nova botiga que obrirà aquest mateix dimarts a Manresa. «Esperem que també serveixi de reclam perquè altres persones i empreses vulguin començar a utilitzar la moneda social», ha comentat el mateix Badia.

Finalment, cal comentar que la botiga 'Punt d’Intercanvi' s’inaugurarà aquest dimarts a partir de les 19:00 hores de la tarda.                                     


Comentaris

envia el comentari