IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Detectat un brot de coronavirus a l'Hospital Sant Joan de Reus amb 26 positius

S'han restringit les visites al centre | També hi ha sanitaris contagiats, però encara no se'n sap el nombre

Una ambulància de color groc del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) amb un cotxe dels Mossos al costat
L'Hospital de Sant Joan de Reus ha confirmat un gran brot de coronavirus | cedida

L'Hospital Sant Joan de Reus ha detectat recentment un brot amb 26 positius en coronavirus, motiu pel qual ha decidit restringir les visites als pacients del centre. Segons avança la 'Cadena SER' i ha confirmat el Departament de Salut, el brot afecta dues àrees de l'hospital: la planta d'atenció sociosanitària i la de medicina interna, amb 14 i 12 afectats respectivament. A més, també hi ha quatre treballadors que s'haurien contagiat.

Segons ha explicat el Departament de Salut, el brot s'hauria iniciat a la planta del sociosanitari quan es va detectar un usuari amb símptomes. En practicar-li la prova PCR, aquest va donar positiu i es va procedir a fer cribratge a tots els pacients d'aquella planta, 14 dels quals també van donar positiu per Covid-19. D'aquests contagiats, 12 d'ells són asimptomàtics.

A la planta de medicina interna el primer cas es va detectar el 19 d'agost, i el 24 del mateix mes es van sumar dos positius més. Va ser llavors quan es va realitzar un cribratge a tots els pacients d'aquesta àrea i quatre d'ells, amb simptomatologia respiratòria, van donar positiu. El 31 d'agost es va realitzar un nou cribratge i es van detectar 7 casos més.

Restricció de les visites a l'Hospital Sant Joan de Reus

Davant d'aquesta situació, l'Hospital Sant Joan de Reus ha decidit restringir les visites al sociosanitari i a la planta de medicina interna durant els pròxims 15 dies. Així doncs, totes les persones ingressades en aquestes àrees hauran d'estar soles i els pacients del sociosanitari podran comunicar-se amb una trucada amb els seus familiars entre les 13.00 i les 17.00 hores.

Ja fa gairebé dues setmanes, l'hospital reusenc ja havia restringit l'accés als acompanyants i només es permetia una persona per pacient entre les 09.00 i les 13.00 hores, i únicament en casos excepcionals és possible ampliar el nombre. 


Comentaris

envia el comentari