Detectat un brot de coronavirus amb 49 positius en una residència a l'Urgell

Es va traslladar a l'hospital una resident mentre la resta de casos són asimptomàtics o lleus

Imatge d'un personal sanitari extraient mostres de PCR en una usuària d'una residència gironina el 25 de maig de 2020
Un total de 49 persones han donat positiu. | ACN

Un total de 41 residents i 8 treballadors de la residència de gent gran Monestir de Sant Bartomeu de Bellpuig, a la comarca de l'Urgell, han donat positiu per covid-19 durant els darrers dies en les proves PCR efectuades per Salut, segons publica Lleida.com i ha confirmat a l'ACN l'alcalde Jordi Estiarte.

Una resident va ser traslladada a l'hospital a Lleida amb unes dècimes de febre, mentre la resta de casos són asimptomàtics o lleus, segons l'alcalde de Bellpuig. Arran de la detecció del brot, el geriàtric ha aïllat tots els residents i ha suspès les visites de familiars. Estiarte ha expressat una «preocupació raonable» tot i que assegura que la situació «no és greu i està controlada».

49 positius

La residència, gestionada per la Fundació Pere Mata, va aïllar el 8 de setembre un dels residents que presentava símptomes compatibles amb la covid-19, el qual va donar positiu a la prova PCR que se li va fer. Des del dia 9 de setembre, Salut ha estat efectuant proves PCR que han fet aflorar 49 positius al centre, entre usuaris i treballadors.

Una resident, que tenia unes dècimes de febre, va ser traslladada a un hospital de Lleida i el seu pronòstic és favorable, segons ha explicat Estiarte. L'alcalde de Bellpuig ha indicat que la majoria de casos són asimptomàtics i que, fins ara, només s'ha detectat febre en un altre dels ancians. El centre ha suspès les visites de familiars. Fins a la detecció del brot de covid-19, la residència tenia la catalogació de verda ja que no s'hi havien detectat casos.

Salut prorrogarà quinze dies més les restriccions contra la covid-19 a Barcelona i l'àrea metropolitana

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dimarts una nova pròrroga de les restriccions contra la covid-19 a Barcelona i l'àrea metropolitana. Aquestes mesures inclouen la prohibició de fer reunions de més de deu persones, una limitació de l'aforament del 50% en bars i restaurants, entre altres.

«Es prorrogaran perquè la situació està estabilitzada però en uns nivells molt més alts dels que ens agradaria tenir», ha explicat la consellera. «Cal ser molt caute, fer les activitats imprescindibles i deixar les evitables per més endavant», ha afegit. «Hem d'evitar al màxim generar cadenes de contactes», ha demanat. Les restriccions ja es van prorrogar l'1 de setembre per quinze dies, que finalitzaven aquest dimarts.


Comentaris

envia el comentari