Un brot de coronavirus en una residència del Pla de l'Estany afecta 44 residents i cinc treballadors

Els primers casos de Covid-19, més d'una trentena, es van detectar cap a mitjans de mes

Dos sanitaris preparant proves PCR per al cribratge al Centre Cívic de l'Ereta de Lleida
Un brot de coronavirus en una residència del Pla de l'Estany afecta 44 residents i cinc treballadors | Cedida

Un brot de coronavirus a la residència geriàtrica Els Cirerers de Vilafreser, dins el terme de Vilademuls — a la comarca del Pla de l'Estany—, ha afectat 44 residents del centre i cinc treballadors. Els primers casos de Covid-19, més d'una trentena, es van detectar cap a mitjans de mes. I ara les últimes PCR fetes a residents i treballadors han detectat quinze positius més. Tots ells són residents asimptomàtics. 

En total, dels 44 usuaris que s'han infectat per coronavirus, dos tenen simptomatologia lleu, un està hospitalitzat però amb bona evolució, un més té una situació clínica més inestable amb patologia prèvia i els 40 restants són asimptomàtics.

Precisament, segons informa el Departament de Salut, aquest dimarts ja es preveuen començar a desaïllar els primers vint pacients que van donar positiu el 12 de setembre, en cas que no hagin tingut símptomes en els darrers tres dies. 

Les últimes PCR que s'han fet al centre no han detectat cap positiu més per Covid-19 entre els treballadors; és a dir, que la xifra d'infectats entre la plantilla continua essent de cinc empleats.

El risc de rebrot es dispara a Catalunya

Catalunya ha registrat fins aquest dimarts 155.527 casos confirmats acumulats de coronavirus —131.486 amb PCR—, 938 més que en el recompte de dilluns, segons informa la Conselleria de Salut en la seva pàgina web.

La xifra total de morts ascendeix a 13.250, sis més que dilluns: 8.055 a hospitals o centres sociosanitaris, 4.182 a residències, 838 a domicilis i 175 que no són classificables per falta d'informació.

Quant als pacients que actualment estan ingressats, la xifra se situa en 808, la qual cosa suposa un augment de 20 respecte al recompte anterior.
Així mateix, un total de 135 pacients es troben ingressats a les unitats de vigilància intensiva (UCI), un més que en el registre de dilluns.

La taxa del risc de rebrot ha pujat: dilluns va assolir un nivell de 168,08 i 24 hores després se situa en 186,86, i la velocitat de reproducció de la malaltia (rt) es col·loca en 1,13. A les residències d'ancians un total de 18.156 persones han donat positiu, de les quals 6.502 han mort i 38 actualment estan ingressades.


Comentaris

envia el comentari