Una festa de jubilació de sanitaris acaba amb dos brots de coronavirus a Granada

S'ha activat un mecanisme de contractació de 40 professionals d'infermeria per a reforçar les plantilles

Una ambulancia y de un empleado del 061 de la Empresa Pública de Emergencias Sanitarias (EPES) de Andalucía
Granada registra dos brots de coronavirus entre sanitaris després d'una festa de jubilació | Junta de Andalucía

L'Hospital Universitari Virgen de las Nieves de Granada ha informat aquest dissabte de la detecció de dos brots de coronavirus. Un d'ells té un total de 16 casos, dels quals set són professionals, i l'altre amb cinc professionals afectats.

A un comunicat, l'hospital públic granadí ha confirmat aquests dos brots després que el periòdic 'Ideal' hagi informat d'una dotzena de contagis entre sanitaris del Virgen de las Nieves després de celebrar la jubilació d'un infermer, segons publica el citat rotatiu.

La plantilla serà reforçada amb desenes de professionals d'infermeria

Des de l'Hospital Virgen de las Nieves expliquen que «res més tenir coneixement dels positius» la direcció del centre hospitalari va posar en marxa el «protocol estricte de control previst», que inclou un rastreig dels contactes familiars i professionals i l'aïllament de cadascun dels casos positius, així com un garbellat massiu de tots els professionals sanitaris de les àrees afectades mitjançant PCR.

Així mateix, s'ha constituït un grup de treball per a fer «seguiment exhaustiu i anàlisi», en el qual participa la direcció juntament amb professionals de Medicina Preventiva i Microbiologia, així com s'ha activat un mecanisme extraordinari de contractació de 40 professionals d'infermeria per a reforçar les plantilles.

El centre hospitalari ajornarà algunes intervencions «demorables»

Per altra banda, des de l'hospital de Granada apunten que «aquesta contingència no ha afectat l'activitat assistencial del centre en aquests moments, si bé per als pròxims dies s'ajornaran algunes intervencions demorables» o no urgents.

L'Hospital Universitari Virgen de las Nieves recorda a més que, seguint les instruccions del Servei Andalús de Salut (SAS), disposa d'un protocol des de l'inici de la pandèmia pel qual tot pacient que ingressa se sotmet a una prova PCR. Segons ha aclarit el centre hospitalari en el mateix comunicat, en el cas dels pacients afectats per aquests brots, tots van donar negatiu per a Covid-19 en el moment de l'ingrés. A més, asseguren que cada cas està sent sotmès a recerca per a intentar conèixer l'origen del contagi i evitar posar en risc a les persones que acudeixin al centre a ser tractats.


Comentaris

envia el comentari