Nou brot a Catalunya: En troben un entre Guàrdia Civils

Assenyalen la Generalitat i la paralització de la vacunació com a responsables dels contagis

Associacions de la Guàrdia Civil han denunciat que 15 agents del Grup de Reserva i Seguretat (GRS) destinats a Catalunya han donat positiu en Covid-19 en un brot que relacionen amb la paralització de la vacunació per una decisió de la Generalitat.

Fonts consultades per Europa Press, han confirmat que el brot detectat entre 15 efectius de la Guàrdia Civil destinats a la central nuclear de Vandellòs II. Els agents formen part del GRS de Barcelona i han donat positiu després de fer-se les proves de coronavirus.

Entre les associacions professionals que s'han queixat per aquest brot està l'AUGC, que denuncia que «gairebé la totalitat —15 de 18 efectius— dels agents del GRS de Barcelona estan contagiats». Asseguren que és «la conseqüència de no haver vacunat als guàrdies civils a Catalunya». Ningú havia rebut la dosi contra la Covid-19.

Tant associacions de l'Institut Armat com sindicats de la Policia Nacional han presentat querelles contra els responsables de Sanitat de la Generalitat pel retard acumulat durant setmanes, perquè no els han vacunat en la mateixa proporció els agents de les Forces i Cossos de Seguretats de l'Estat que als components dels Mossos d'Esquadra o policies locals. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Vacunen després de les advertències del TSJC

El TSJC va obligar la Generalitat a reprendre immediatament la vacunació. Això va ser aquest dilluns seguint les pautes marcades per a tota Espanya pel Ministeri de Sanitat. El Govern espanyol va assegurar dies abans de la decisió judicial que vacunaria als agents si les autoritats catalanes no immunitzaven als efectius policials.

AEGC, una altra de les associacions professionals, també ha denunciat els fets i els ha relacionat amb la «discriminació» que pateixen els agents per decisió del govern autonòmic, que «va negar la vacuna mentre s'accelerava el procés en els Mossos».

«L'injustificable endarreriment en la vacunació  a la Guàrdia Civil a Catalunya, esmenat pel TSCJ, ja té conseqüències: gairebé la totalitat del GRS a Barcelona contagiats en un servei. Aconseguit?», es pregunta APROGC, traslladant la pregunta a la Generalitat. 


Comentaris

envia el comentari