YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un brot afecta 67 dels 84 usuaris d'una residència a Lleida

El brot afecta também 11 treballadors del centre

Imatge d'arxiu de les mans d'un avi
El brot afecta também 11 treballadors del centre | Pixabay

Un brot de covid-19 detectat a la residència de Bellvís (Pla d'Urgell) ha afectat 67 dels 84 usuaris de l'equipament, a més d'onze treballadors, segons han confirmat fonts del Departament de Salut. La majoria d'ells són asimptomàtics i la resta presenten símptomes lleus.

Els casos es van localitzar arran d'un cribratge dut a terme després que dos dels empleats del centre donessin positiu i ara per ara tots els residents es troben aïllats a les seves habitacions, segons han explicat des del centre geriàtric. Pel que fa a la residència de la tercera edat Llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell, un altre brot afecta sis usuaris i a un treballador. A més, hi ha tres persones aïllades per ser contactes estrets d'aquest, segons ha indicat Salut.

El brot de la residència de la capital alturgellenca també s'ha localitzat arran d'un cribratge dut a terme després que un dels seus empleats donés positiu. El centre compta amb una vuitantena de residents i els afectats de covid-19, tots ells asimptomàtics, es troben en una zona aïllada de l'equipament, tal com han informat des de la Llar de Sant Josep.

La realitat de la Covid a les residències de la tercera edat

Els casos de Covid en aquestes dues residències de la tercera edat lleidatanes no són un cas aïllat, ja que des de l'inici de la segona onada han estat diversos els centres que han informat de l'aparició de casos entre els residents i treballadors. Més enllà de la Seu d'Urgell, al Pirineu lleidatà també hi ha una altra afectada. En aquest cas tracta de la residència Àngel Serafí Casanoves de Sort, en la qual, es van confirmar fa pocs dies 22 positius per coronavirus. En aquest cas, 13 dels positius eren residents i, la resta, treballadors de diferents sectors del centre.

Per la seva banda, la residència Castrillón de Lleida ha viscut en pocs mesos dos brots per la Covid-19 entre els seus interns, ja que cal recordar que a finals de mes de juny van admetre l'existència de diversos positius pel virus. Malgrat que la situació podria ser molt greu en tots els centres de la tercera edat afectat, el cert és que en la majoria dels casos es tracten de persones asimptomàtiques.


Comentaris

envia el comentari