Un brot de sarna afecta 400 treballadors d'un hospital de Sant Pere de Ribes

Els fets han succeit en el centre sanitari Sant Camil, situat a la comarca del Garraf, i la malaltia ja ha afectat gran part de la plantilla

Sant Pere de Ribes
Detecten un brot de sarna que afecta a 800 persones a Sant Pere de Ribes | twitter

El centre sanitari Sant Camil, situat a Sant Pere de Ribes —al Garraf— ha detectat un brot de sarna que ha afectat un total de 400 treballadors. El centre, que es configura com l'hospital de referència de la comarca barcelonina, té cura d'uns 151.000 pacients, i el fet que tants empleats hagin resultat contagiats està provocant greus problemes i contratemps a l'hora de cobrir el gran nombre de baixes que registra.

La malaltia va ser detectada fa temps i està causant molts problemes

Tal com han explicat fonts sindicals al mitjà 'Crónica Global', ja fa temps que els facultatius del centre van detectar aquesta malaltia, si bé ho estaven intentant mantenir ocult. Amb tot, ja hi ha hagut molts treballadors que «han passat els protocols de tractament», però el cert és que hi ha quelcom que preocupa més que la malaltia en sí: els problemes per cobrir les places de totes aquelles persones que estan de baixa actualment.

Sarna
L'escabiosi és una malaltia produïda per un àcar paràsit que rep el nom de 'Sarcoptes scabiei' | Sarna

Els treballadors consideren que els fets són «un escàndol»

Amb aquest panorama, resulta difícil creure que la normalitat del centre no s'hagi vist afectada, però el cert és que les visites programades segueixen produint-se de manera habitual. De mentres, els responsables del lloc ja han iniciat els protocols corresponents per aquest tipus de situacions, malgrat que les fonts no poden «donar més informació» al respecte.

Per la seva part, els metges i infermes que treballen al Sant Camil consideren els fets «un escàndol», ja que «estan ocultant un brot massiu d'escabiosi per no provocar pànic entre la població, però només estan aconseguint que s'escampi la rumurologia. I això que ni tan sols han aturat les consultes externes, i tampoc han informat als pacients més sensibles».

 


Comentaris

envia el comentari