Una filera d'alumnes amb mascareta en la jornada d'acollida al Campus Catalunya

El brot en els viatges de final de curs que no s'atura i s'escampa arreu de Catalunya

Pugen a 64 els positius entre estudiants catalans que van fer viatges de final de curs a Mallorca

Els viatges de final de curs a Mallorca s'ha cobrat nous casos de covid-19. El brot ja suma 64 contagiats, segons ha informat el Departament de Salut, i són 20 més que dissabte. Tots aquests, però, són contactes estrets que han donat positiu en les proves dins de l'estudi general del brot. 

Les persones que s'han contagiat, la majoria estudiants, són de diversos punts de Catalunya. En concret, 44 corresponen a joves de la Catalunya Central, 14 a Barcelona ciutat, 5 a la regió de Girona i un a les Terres de l'Ebre. 

Hi ha un total de 575 contactes estrets, 322 de la Catalunya Central, 204 de Barcelona i 49 disseminats per Catalunya. Els viatges de final de curs a Mallorca que han provocat aquests brots es van fer entre l'11 i el 20 de juny.

S'estabilitzen els brots generats per viatges d'estudiants

Mentrestant se sumen més casos en el brot a l'illa de Mallorca, Salut ha informat que als altres viatges no s'han detectat nous casos. Aquests van ser a Menorca, Tenerife i dins de Catalunya. 

El brot generat per viatges de final de curs a Menorca continua afectant un total de 57 estudiants que han donat positiu i 262 contactes estrets. Els viatges a aquesta illa també es van fer de l'11 al 20 de juny, i tots els contactes estan a la zona de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

També es mantenen els 27 casos corresponents a un grup d'estudiants de Deltebre que van fer un viatge de final de curs a Tenerife. Hi ha 165 contactes estrets.

Entre els joves d'un grup d'estudiants de les comarques centrals hi ha encara 17 positius. Aquests van fer un viatge dins de Catalunya. Aquest últim grup va iniciar símptomes el 19 de juny i el total de contactes estrets és de 189.

Més de 2.000 trucades en nous contactes detectats

Durant el cap de setmana els gestors de contactes de vigilància epidemiològica han fet 2.362 trucades a nous contactes detectats. En total, 1.400 més que el dissabte anterior. 

S'ha recomanat l'aïllament, s'hi programa la prova de detecció de la covid-19 i, en cas que calgui, es gestiona la baixa laboral. En total, s'han fet 4.358 trucades, comptant les primeres i les de seguiment.

També s'han programat 1.059 proves, 500 més que dissabte passat. El nombre de baixes laborals, en aquestes trucades, no s'ha incrementat. Fet que es relaciona amb l'edat de les persones positives de covid-19.

En tots els casos detectats, els equips d'atenció primària s'encarreguen de cribrar els contactes estrets. En determinades zones, s'estan muntant cribratges específics i en d'altres es duran a terme en els equips de primària. Els brots detectats inclouen casos poc simptomàtics o sense símptomes.