Els hospitals i residències de gent gran de les Terres de l'Ebre tenen actius set brots de Covid-19

Ara com ara, hi ha 72 pacients de coronavirus hospitalitzats en centres sanitaris ebrencs

Pla general d'un sanitari entrant a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa
A l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa hi ha una vintena de malalts de Covid-19 ingressats. | ACN

A les Terres de l'Ebre hi ha set brots de Covid-19 actius en hospitals i residències de gent gran. A l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, el de referència al territori, hi ha dos brots: el primer afecta sis usuaris i 12 professionals i el segon a tres usuaris i un professional. A l'Hospital Comarcal d'Amposta els positius relacionats amb el brot detectat són sis usuaris i a dos professionals i a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, 16 usuaris de llarga estada i a cinc d'hemodiàlisi.

Pel que fa a les residències de gent gran, el brot actiu més gran és el que afecta la residència VIMA de Sant Carlos de la Ràpita on hi ha 51 usuaris i 14 professionals contagiats i un malalt ha mort. La resta de brots per Covid-19 en centres residencials s'han detectat a la llar l'Àngel, on hi ha vuit usuaris positius i dos professionals, i a la residència l'Onada de Gandesa, amb cinc usuaris contagiats i un professional afectat. En aquest centre s'ha fet un cribratge als 89 residents i treballadors però encara no es coneixen els resultats.

Actualment hi ha 74 malalts ingressats per Covid-19 a la Regió Sanitària de l'Ebre: sis a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, 18 a l'Hospital Comarcal d’Amposta, 30 a l'Hospital de la Santa Creu, i 20 a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. També hi ha vuit pacients a l'UCI. Amb aquesta situació, segueix en fase 1 el pla de contingència perquè tots els proveïdors sanitaris «funcionin com una unitat» per afrontar les necessitats assistencials.

Acaben els cribratges massius a les escoles de Tortosa

Aquest dimecres han finalitzat els cribratges massius —amb un total de 8.000 proves PCR— a les escoles de Tortosa, que es van iniciar la passada setmana, amb les darreres proves a l'institut-escola Daniel Mangrané de l'EMD de Jesús. Segons dades de la passada setmana, s'havien detectat, de mitjana, un 1,3% de positius entre els alumnes, tots ells asimptomàtics.

Amb els resultats de les proves s'han aïllat una seixantena de grups escolars estables a Tortosa. Els cribratges també van arribar a les escoles d'alta complexitat com Remolins o la Mercè, on es va demanar a les famílies que es facin els tests.


Comentaris

envia el comentari