IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La bruixa de Girona

La llegenda que explica d'on va sortir l'única gàrgola en forma humana de la catedral

Imatge de la gàrgola en forma de dona | Cedida

A la Catedral de Girona hi ha diverses gàrgoles que serveixen per evitar que l'aigua de la pluja s'acumuli a la teulada del temple, d'aquestes figures la majoria tenen forma d'animals, algunes tenen decoracions florals, però n'hi ha una que trenca amb la temàtica de la resta. Hi ha sola gàrgola d'aspecte humà, situada a l'angle de la torre de Carlemany, i que té forma de dona, vestida amb tocat i vestit llarg.

La clau per explicar aquesta anomalia en les gàrgoles de la Catedral es troba en la llegenda que conta que a la ciutat de Girona hi va viure una dona que va ser acusada de practicar la bruixeria i les males arts. Expliquen que aquesta bruixa, per mostrar el seu odi i fàstic cap a la religió cristiana, es dedicava a llençar pedres contra la Catedral i contra els actes religiosos que se celebraven pels carrers de la ciutat. Com recull el blog PedresdeGirona, aquesta dona va ser castigada amb un acte inexplicable, que només podia ser obra d'alguna força ben poderosa, ja que va ser convertida en pedra.

Per evitar que de la boca de la bruixa en poguessin sortir mai més malediccions o renecs contra l'Església, van decidir col·locar el seu cos convertit en pedra a la part més alta de la paret de la catedral, d'aquesta manera, de la seva boca eternament oberta, només en surt l'aigua de la pluja que cau del cel. I perquè no pogués veure mai més el sol, la van posar mirant sempre cap a terra, sense poder girar la vista.


Comentaris

envia el comentari