Miquel Buch

Buch, sobre l'opció a dimitir: «Seria una gran irresponsabilitat»

«Hi ha gent que hauria preferit que ens apliquessin la Llei de seguretat nacional, però no puc permetre-ho», assegura el conseller

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha descartat presentar la seva dimissió i assegura que «abandonar el vaixell en un moment com el que estem passant seria una gran irresponsabilitat». 

Així ho ha assegurat en una entrevista aquest diumenge a 'La Vanguardia': «He mostrat plena confiança al cos de Mossos i estic segur que  farà l'autocrítica necessària per mantenir la confiança de la societat catalana. En cas que aquesta crítica que no arribés,  em veuria obligat a dimitir», afegeix el conseller, que lamenta que hi hagi gent que «hagués preferit que ens apliquessin la Llei de seguretat nacional». «Però jo no puc permetre-ho. La meva obligació és demostrar que tenim voluntat d'autogovern i responsabilitat política. Ningú es pot plantejar ser un estat sense tenir la seguretat», conclou.

Companys del mateix partit li reclamen la dimissió

Segons Buch, no creu que les competències en seguretat hagin estat en perill, però precisa que «amb les amenaces» durant les setmanes anteriors a la sentència per part de diferents partits, va fer que tingués «l'espasa de Dàmocles a sobre». El conseller no descarta que  aquesta situació hagués estat diferent en cas de no haver-hi eleccions  d'aquí a uns dies. «Alguns candidats han vingut a Catalunya a fer-se fotos a Barcelona però no han anat a l'Albi pels aiguats», ha criticat.

D'altra banda, el conseller admet que ha estat qüestionat  «fora i dins del Govern» però diu que sent el suport de Torra, tot i reconèixer que el president pot haver tingut «dubtes», i atribueix a la «complexitat del moment» que companys del seu partit, Junts per Catalunya, li reclamin la dimissió. «A pocs consellers d'Interior no se'ls ha demanat la dimissió. El departament d'Interior crema, no avui, sempre», diu.

Miquel Buch
Buch lamenta que companys del seu propi partit (JuntsxCat) li reclamin la dimissió | Catalunya Diari

No està «satisfet» pel «que hem viscut»

Sobre l'actuació dels darrers dies, el conseller afirma que no està «satisfet», però «no pel dispositiu, sinó pel que hem viscut». «Fa 9 dies que parlem d'ordre públic i no d'una sentència de 100 anys de presó. Per això estic trist», raona. Pel que fa a la coordinació policial Buch comenta que és «correcte i funciona» i ha negat que els agents actuïn «abans que els violents». «Les imatges ho demostren», sosté.

Buch també remarca que no tindrien «cap inconvenient» en comparèixer al Parlament per donar explicacions sobre l'actuació dels Mossos dels darrers dies, i per demanar «que no es converteixi en un show» perquè, si és així, «no servirà de res».

També et pot interessar...