Buch prohibeix l'entrada de pancartes grans i «elements de risc» al Camp Nou

El conseller de l'Interior assegura que «els elements que puguin causar algun perill o provocar danys seran retirats»

Furgó de la Policia Nacional a Badalona
Buch prohibeix l'entrada de pancartes grans i «elements de risc» al Camp Nou | Twitter (@ALBIOL_XG)

El conseller de l'Interior, Miquel Buch, ha establert que no es podran entrar al Camp Nou objectes i pancartes de grans dimensions que puguin comportar perill per als espectadors del clàssic. Tot i això, Buch ha assegurat que no veu «cap perill» a portar pilotes inflables i ha volgut deixar clar que «no em toca a mi decidir quin material es pot entrar i quin no».

Buch assegura que «els elements que puguin causar algun perill o provocar danys seran retirats»

En una entrevista a 'Catalunya Ràdio', el conseller ha exposat que són els Mossos i els agents de seguretat qui marcaran el que es pot entrar i el que no segons el risc que pugui comportar. Ha afegit que «els elements que puguin causar algun perill o provocar danys seran retirats» i ha posat com a exemple un inflador o una pancarta gran, ja que es podria cremar i posaria als assistents en una situació de risc.

Miquel Buch ha volgut recordar també que «el Barça és una entitat privada i per tant ells també tenen capacitat per decidir que és allò que entra i que no entra a casa seva i més tenint en compte que el FC Barcelona és un club que garanteix la llibertat d'expressió dels seus socis i aficionats». Finalment el conseller ha conclòs que «entre uns i altres vetllaran per la seguretat i l'expressió de tots».

Ja hi ha 32.000 persones inscrites a les mobilitzacions

A hores d'ara, la convocatòria de Tsunami Democràtic continua planificada per a les quatre de la tarda als voltants del Camp Nou. Segons 'La Vanguardia', el grup independentista hauria demanat als participants que portessin pilotes inflables de color negre per llençar al camp simbolitzant les pilotes de gomes disparades durant les protestes. Aquest mateix matí, però, Tsunami ha desmentit que haguessin organitzat aquesta 'performance' tot i que la mantenen en peu assegurant que «ens sembla una bona idea».

Les reivindicacions, que ja compten amb 32.000 inscrits, es fan en el marc de la demanda «Spain, sit and talk» que demana diàleg a Espanya per oferir solucions reals a Catalunya. Es tracta d'un partit de risc en tractar-se d'un clàssic en un moment en què l'amenaça terrorista és de 4 sobre 5 i amb mobilitzacions que es preveuen massives.

Dos diputats, de Cs i PPC, exigeixen a Buch que «faci la seva feina» i investigui qui hi ha darrere del Tsunami

Pel que fa a la convocatòria de Tsunami Democràtic, Buch ha assegurat en el marc de la sessió de control del ple del Parlament que no li consta cap comunicació del grup sobre la concentració d'aquest dimecres. No obstant, ha exposat que «malauradament passa amb moltes concentracions de diferents ideologies del país». Els diputats Matías Alonso, de CS, i Alejandro Fernández, del PPC, li han demanat  que «faci la seva feina» i investigui qui hi ha darrere de la plataforma independentista.

A aquesta demanda, el conseller d'Interior ha replicat que «fa temps que critiquen concentracions dels independentistes. Suposo que deuen ser els mateixos problemes que van provocar manifestacions unionistes a plaça Sant Jaume, Urquinaona o plaça Colón..». A més, ha afegit que el partit taronja va ser multat a Waterloo per fer una concentració no comunicada davant la casa de Carles Puigdemont.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari