El primer bus autònom sense conductor arriba a Sabadell

Des del divendres 21 fins al diumenge 23 estarà disponible a la ciutat, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura
Imatge d'una usuària accedint al bus autònom Èrica el 7 de setembre de 2018, a Sant Cugat | CatalunyaDiari.cat

 

L’Èrica, el gran avenç tecnològic dins de l’àmbit automobilístic, arribarà aquest cap de setmana a Sabadell, al Vallès Occidental. Des del divendres 21 de setembre fins al diumenge 23 els ciutadans podran veure el primer autobús autònom de Catalunya.

 

Aquest autobús sense conductor és completament elèctric, compta amb totes les garanties de seguretat i té capacitat per un total de dotze persones, de les quals sis poden anar assegudes i les altres sis, de peu. A més, realitzarà un recorregut curt entre la plaça de l’Àngel i la plaça del Doctor Robert del municipi.

 

Activitats relacionades amb la Mobilitat Sostenible i Segura

A partir d’aquest dilluns 17, a Sabadell comença la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i aquesta iniciativa forma part de la programació. A més a més, l’autobús sense conductor estarà acompanyada d’altres activitats relacionades amb el tema, com per exemple, al passeig de la Plaça Major, diverses activitats infantils que estaran vinculades al transport públic. També portarà unes bicicletes elèctriques repartides en diferents punts dels diversos barris de la ciutat que es podran provar des del dilluns fins al dijous. 

 

Per una altra banda, a l’Escola Agnès Armengol es duran a terme diferents accions pedagògiques. I al Passeig, durant divendres i dissabte, es podrà acudir a unes conferències que estaran obertes a tothom qui vulgui anar: «La intermodalitat: mobilitat eficient per a tothom». En aquestes reunions es donaran a conèixer i es debatran les diverses formes que existeixen per moure’s a la ciutat i totes aquelles actuacions públiques que es poden fer per millorar la mobilitat.

 

Durant el Dia de la Mobilitat, que cau en dissabte, es realitzaran diverses visites guiades a l’Espai Sabadell Rambla, situat a l’antiga estació Sabadell Rambla dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Des de les 10.00 fins a les 14.00 hores, cada 30 minuts i en grups de 20 persones, els ciutadans podran veure com ha quedat després de les remodelacions que s’hi han dut a terme. Caldrà fer una inscripció prèvia a l’estand de l’Ajuntament de Sabadell que se situarà davant de la plaça del Doctor Robert.

 

Finalment, diumenge es farà una pedalada popular que, circulant en bloc, travessarà tota la ciutat des de la part nord fins a la sud. Un cop s’acabi el recorregut, al Parc Central del Vallès, hi haurà un taller de pintura al voltant de la bicicleta.

 

Imatge del primer bus autònom que recorrerà diversos municipis de Catalunya | AMTU

 

Primer autobús autònom sense conductor a Catalunya

La Generalitat de Catalunya va iniciar la prova pilot d’aquest autobús autònom a principis de mes i es durà a terme al llarg d’aquesta tardor en vuit municipis catalans amb l’objectiu de mostrar als ciutadans com funciona un vehicle sense conductor i els canvis en les ciutats per tal de poder adaptar-les al seu funcionament. 

 

En totes les ciutats se seguirà el mateix mètode: durant els dos primers dies es faran proves de recorregut i en l’últim ja podran accedir-hi passatgers, acompanyats en tot moment per operadors que els podran assessorar.