Es busca als clients d'un prostíbul amb un brot de 12 casos a Espanya

Els rastrejadors s'estan trobant amb moltes dificultats per identificar tots els contactes

Cartell del prostíbul 'Las Palmeras' a Alcázar de San Juan
Els rastrejadors de Castella-La Manxa continuen buscant possibles contactes | GSV

Fa poc més d'una setmana que una de les treballadores del local d'alternacions 'Las Palmeras', a Alcázar de San Juan (Ciudad Real), va notificar que es trobava malament per acabar donant positiu en Coronavirus. La resta de les seves companyes i el seu cercle pròxim es van fer les proves i es va confirmar un brot amb almenys 12 positius i quatre contactes en seguiment.

El que ve després és el gran maldecap dels rastrejadors per a trobar als clients que aquells dies van estar en el prostíbul. Les noies segueixen aïllades, però es fa impossible conèixer l'abast d'aquest brot.

Aquesta ha estat una de les raons per les quals el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha demanat aquesta setmana als consellers autonòmics restringir també l'activitat dels prostíbuls. Són locals on no es manté la distància de seguretat ni es duu mascareta i, a més, per raons òbvies, es fa molt difícil el rastreig dels clients. 

El cas d'Alcázar de San Juan és paradigmàtic. En conèixer-se el primer cas es va fer un rastreig que va notificar sis contagis més entre les seves companyes, mentre que altres tres van donar negatiu. A més es van descobrir cinc positius més entre els convivents, confirmant un brot amb almenys 12 contagiats.

Però el dispositiu posat en marxa pels rastrejadors de Castella-la Manxa es troba ara amb una dificultat: encara no s'ha pogut comptabilitzar la quantitat de clients que van tenir contacte amb les treballadores del local. Així que es desconeix l'abast d'aquest brot en una localitat de més de 30.000 habitants.

Les autoritats han fet una crida perquè tots els clients que han estat els últims dies en 'Las Palmeras' o han tingut contacte amb algunes de les noies acudeixin als centres de salut per a fer-se la prova. Per a convèncer-los, han reiterat que les seves dades seran confidencials i no sortiran a la llum.

Pendents de una festa nocturna entre els joves del poble 

Les autoritats esperen així contenir un brot en una de les localitats més afectades durant la primera onada del Coronavirus. A més, l'Hospital Mancha Centro, a l'Alcázar de San Juan, va atendre malalts de Covid-19 d'altres localitats de la comarca també molt afectades, com Tomelloso.

A més, aquesta nit se celebra la festa de 'La Purga' en una de les discoteques d'Alcázar, 'La isla', que convoca als joves d'aquest municipi i del seu entorn sota el lema «Només quedaran els més festers». És l'última nit en la qual podran gaudir d'una festa abans del tancament de l'oci nocturn, i es tem un nou brot amb un repunt dels contagis.


Comentaris

envia el comentari