Sara, la petita catalana que necessita medul·la òssia per lluitar contra la Leucèmia Mielomonocítica Juvenil

El passat 21 de juliol li van detectar la malaltia a la Vall d'Hebron

Sara Tata Ferhati, una nena de Salou que té Leucemia Mielomonocitica Juvenil
La família de Sara busca donants de medul·la | Cedida

La família Tata Ferhati de Salou ha rebut una mala notícia aquest mes de juliol. A la seva filla Sara, de 10 mesos, li han diagnosticat Leucèmia Mielomonocítica Juvenil, un càncer infantil molt estrany, després d'un parell de mesos entre l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i la Vall d'Hebron a Barcelona, segons ha informat la família a TarragonaDigital. La notícia els arribava el passat dimarts i, davant dels fets, han decidit actuar i buscar un donant de medul·la òssia per la seva filla.

Un donant compatible per la Sara

La Sara Tata Ferhati, de 10 mesos, necessita urgentment un trasplantament de medul·la òssia compatible amb la seva. Aquesta solució és l'únic tractament possible per aquesta malaltia i, així, que la petita de Salou es pugui arribar a curar d'aquest càncer.

El seu pare Abdellah ha explicat que des del mes de maig ha estat entre l'Hospital Joan XXII de Tarragona i, els darrers temps, a la Vall d'Hebron de Barcelona on el doctor Pablo Velasco, el 21 de juliol, va detectar a la petita Leucèmia Mielomonocítica Juvenil, un càncer que afecta els infants, però alhora és molt estrany. 

Per ajudar a la petita Sara, des de la família requereixen la màxima difusió per arribar a un donant de medul·la que sigui compatible amb la nena de 10 mesos. Per aquest motiu, la família ha facilitat el número de telèfon 698 48 27 28 (Abdellah Tata) i un correu electrònic abdellah7040@gmail.com per poder ajudar-los, a més de conscienciar la població de la importància de donar medul·la òssia per poder ajudar la gent que pateix aquest tipus de malaltia.

Què és la Leucèmia Mielomonocítica Juvenil?

La Leucèmia Mielomonocítica Juvenil és un càncer infantil molt estrany. Succeeix quan les cèl·lules sanguínies immadures (anomenats blastos) fabriquen una quantitat excessiva de mielòcits i monòcits, dos tipus de glòbuls blancs. Aquests mielòcits, monòcits i blastos saturen la medul·la espinal i altres òrgans del cos i desplacen a les cèl·lules normals, causant els símptomes de la Leucèmia Mielomonocítica Juvenil. Aquesta és una malaltia que poden tenir els nens i nenes menors de quatre anys.


Comentaris

envia el comentari