Imatge de l'accés principal a l'Hospital Sant Joan de Reus

Es busquen voluntaris per estudiar si l'all negre redueix el nivell de colesterol

El centre Eurecat, l'Hospital de Sant Joan i la URV busquen 60 persones per avaluar l'efecte de la ingesta diària d’un extracte d’all negre amb una concentració de compostos bioactius sobre el nivell de colesterol

El centre tecnològic de Catalunya Eurecat, l'Hospital de Sant Joan de Reus i la Universitat Rovira i Virgili  han llançat una crida a la ciutadania amb l'objectiu de trobar 60 voluntaris majors d'edat disposats a participar en un estudi destinat a avaluar l'efecte de la ingesta diària d'un extracte d'all negre amb una concentració de compostos bioactius  sobre els nivells de colesterol LDL, conegut com  colesterol 'dolent'.

L'estudi presenta diversos criteris de selecció

La recerca estudiarà aquest efecte en individus amb hipercolesterolèmia moderada, és a dir, amb un nivell de colesterol LDL superior als 115 mg/dL. Això es farà mitjançant un seguiment nutricional,  que consistirà en visites cada tres setmanes durant tres mesos on es revisarà la dieta, el consum del producte i es realitzarà una analítica sanguínia.

Imatge de l'Hospital Sant Joan de Reus
Imatge de l'Hospital Sant Joan de Reus | ACN

 

Les persones interessades a participar només haureu d’anar a una visita de preselecció per poder comprovar si presenteu els criteris d’inclusió a l’estudi. En aquest sentit, convé que els voluntaris no presentin problemes com anèmia, diabetis, glucèmia alterada  ni un índex de massa corporal superior a 35 quilograms per metre quadrat. A més, cal que no tinguin un hàbit de tabaquisme actiu ni que estiguin prenent medicació ni suplements dietètics i que no presentin malalties gastrointestinals cròniques.

L’estudi de recerca es duu a terme a les dependències de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, situades davant de l’Hospital Sant Joan de Reus, al número 11 de l'Avinguda Universitat. S’ha habilitat un correu electrònic i el telèfon 636 944 723, perquè les persones que vulguin participar en l’estudi s’inscriguin com a voluntàries o consultin els seus dubtes. En aquest sentit, Eurecat ha informat que,  en cas de no complir els requisits establerts per aquesta recerca, es duen a terme altres estudis per als quals també són requerits voluntaris, de manera que poden quedar inscrits per a futures ocasions.