Es busquen voluntaris per realitzar el recompte de persones sense sostre a Tarragona

L’acció es realitzarà la nit del 14 de maig amb la finalitat de conèixer quina és la situació actual a la ciutat de Tarragona

Una persona sense llar, demanant almoina al carrer | Odyssey

El recompte de persones que es troben sense sostre tindrà lloc la nit del 14 al 15 de maig en totes les zones i barris de  la ciutat de Tarragona. Persones voluntàries, dividides en petits grups, recorreran el municipi per fer un recompte de les persones que dormen al carrer o que aquella nit utilitzin alguns dels recursos adreçats a persones sense sostre de la ciutat. Tot amb la finalitat de conèixer quina és la situació actual i desenvolupar accions i projectes que donin resposta per poder fer-hi front.

Aquesta serà la segona edició del recompte de persones sense sostre que es fa a la ciutat de Tarragona. El 4 de maig del 2017 es va fer per primera vegada amb un resultat de 47 persones sense llar. Per a més informació es pot consultar el web de l'Ajuntament del municipi. 

Es tracta d’una iniciativa de la Xarxa d’Atenció Integral de Persones sense Llar, impulsada per l’Institut Municipal de Serveis Socials i el Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de Tarragona, conjuntament amb l’Associació Joventut i Vida, Associació Pax Mundo, Càrites Interparroquial de Tarragona, Creu Roja, ECAS, Fundació Arrels, Fundació Bonanit, ONG Adra, Fundació pel suport social i solidari, INTRESS, Fundació Formació i Treball, Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Àrea de Serveis Socials d'Execució Penal a l'Àmbit Territorial de Barcelona, Càtedra d’Inclusió Social de la URV i Oficina de voluntariat de la URV.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Crida a la participació ciutadana

Dimarts 16 d'abril, es donarà tret de sortida a la campanya de crida a persones voluntàries que vulguin col·laborar-hi. A partir del nombre de persones voluntàries, s’organitzaran petits grups als quals se’ls adjudicarà una zona de la ciutat i un responsable, Les persones que hi participaran rebran prèviament una formació per part dels tècnics experts i també un diploma de participació.

Un cop elaborat el recompte, les dades analitzades serviran per poder saber l’estat de les persones que viuen sense sostre i desenvolupar accions per fer-hi front. Per participar cal ser major d’edat i no és necessari cap experiència prèvia.


Comentaris

envia el comentari