Xavi, Laporta i Guardiola

Laporta critica a Xavi i vol que faci els sacrificis que va fer Guardiola

Xavi ha d'actuar com abans millor

Xavi ha estat objecte de crítiques des que va arribar al Barça. És inevitable, és la cara visible d'un dels equips més grans del món i les actuacions sobre el terreny de joc no acaben de convèncer a tothom. 

Ara, per més inri, pot començar a escollir. La infermeria es comença a buidar i això fa que, amb més carn a la graella, s'exigeixi molt més al de Terrassa. L'empat al camp de l'Espanyol, per exemple, no és una notícia que hagi caigut molt bé a les oficines de Can Barça

Ha de prendre una decisió sobre el capità

El gran dubte que li ha sorgit a Xavi Hernández és el de Sergio Busquets. Al mig del camp és la zona on més pot escollir el tècnic i on més dubtes es generen. La decisió sobre el 5 del Barça és objecte de moltes crítiques.

Xavi pot permetre's el luxe de deixar a la banqueta al capità. Té jugadors per substituir-lo i de sobra. I és que l'entrenador del Barça ha comptat amb Sergio Busquets per absolutament tot.

És el jugador amb més minuts de tota la plantilla. Per davant del primer porter Ter Stegen que ho juga tot menys la Copa del Rei.

Amb 33 anys, sembla que els minuts comencen a pesar a les cames de Sergio Busquets. I és que, precisament, el de Badia no passa pel seu millor moment a Can Barça

Apostarà per La Masia?

La realitat és que és un dels millors de la plantilla actualment. Amb pilota i imposant el joc que vol Xavi és l'indicat. Equilibra al Barça i ho fa d'una forma òptima.

Busquets i Xavi al tunel de vestuaris
És una extensió de Xavi al camp | FC Barcelona

El cas és, que tenint opcions, es podrien dosificar els minuts de Sergio Busquets. Comptar amb un Busquets, descansat i a ple rendiment a partits com contra el Napoli és primordial.

Hi ha un altre corrent de pensament amb la situació de "Busi". A la posició del pivot podrien jugar tant Nico González com Frenkie de Jong.

Frenkie de Jong va demostrar a l'Ajax que la seva posició ideal és de 5. També va demostrar la seva arribada a l'àrea, tot i que el seu fort és trencar línies amb conducció. Per a molts, el relleu de Busquets és Frenkie de Jong.

A sobre, s'hauria d'adaptar millor a la posició. A jugar sense Busquets al camp, amb més espai i més llibertat. Tenint llibertat ha de demostrar ser-hi un dels millors migcampistes del món.

Comparen la situació de Xavi amb la de Guardiola

L'altre cas és que Xavi faci exactament el que va fer Guardiola. Fer una aposta forta per La Masia. En aquest cas, posar a Nico com a pivot. 

Nico ha demostrat tindre les condicions per jugar com a 5. Té tracte de pilota, és físic, arriba a l'àrea i s'associa de meravella. 

Totes les característiques que tenia Busquets quan el van pujar al primer equip. Coneix als dos jugadors que juguen per davant com són Pedri i Frenkie i ha demostrat un joc molt madur.

Les rotacions són innegables

Al cap i a la fi, el que es demana a Xavi és que faci rotacions. Ara que pot fer rotacions de qualitat, perquè privar-se d'aquest privilegi.

Pot ser l'aposta per un jugador més jove es fa difícil per Xavi. L'onze titular del Barça es troba ple de futbolistes joves i afegir més inexperiència de vegades és complicat. Tot i que Frenkie ja té molta experiència en partits difícils.

S'espera que sigui titular la resta de la temporada si no es trenca. Tot i que, els que té Busquets per darrere, s'han guanyat un lloc. Nico, Pedri, Gavi i de Jong són el futur del Barça si no es trunca a carrera de cap dels jugadors.