Imatges molt insòlites: Un cabirol es deixa veure a les portes de Barcelona ‘gràcies’ al confinament

L’animal s’ha vist a Montcada i Reixac. Molts són els animals salvatges que es veuen aquests dies pels carrers de ciutats de tot Catalunya

Imatge d'un exemplar de cabirol
Els animals salvatges cada cop estan envaint més les ciutats de Catalunya aquests dies | Arxiu

El confinament dels humans a causa de la pandèmia del coronavirus està sent dura per a les persones i ha trasbalsat la vida de tothom, així com l’economia de tot el món. No obstant, la natura està agraint la reducció dràstica de les persones, la mobilitat i l’activitat industrial arreu de la Terra i molts són els animals salvatges que aquests dies envaeixen els carrers de ciutats de tot el territori, ara buits completament.

L’última imatge s’ha vist a les portes de Barcelona i mostra com la natura s’obre camí davant l’absència d’humans. En concret, un cabirol ha aparegut caminant aquests últims dies a la llera del riu Ripoll al seu pas per Montcada i Reixac, al Vallès Occidental, just a la desembocadura al riu Besós, a molt poca distància de la capital catalana. Aquest vídeo s’ha fet viral i ha sorprès molt als veïns, ja que és una zona habitualment molt concorreguda per on creuen ponts de vianants, de vehicles i de trens amb molts equipaments al voltant. Un animal molt estrany de veure des de fa anys en aquest punt tan urbanitzat i industrialitzat. Aquestes són les insòlites imatges que va gravar una veïna de la població i que circulen per les xarxes socials: 

Animals per tot arreu

Aquestes imatges de Montcada i Reixac són tan sols una mostra de com la natura ha recuperat els espais ocupats des de fa molt de temps pels humans. Des que va començar el confinament i els carrers i carreteres van quedar deserts, s’han pogut veure cabirols, porcs senglars, galls d’indi i altres animals salvatges per molts municipis campant sols i sense l’estrès de la vida urbana. També els dofins s'han apropat més a la costa per l'absència d'embarcacions nàutiques. Aquestes són algunes imatges d’exemples recents:


Comentaris

envia el comentari