Imatge d'un exemplar de cabirol

Imatges molt insòlites: Un cabirol es deixa veure a les portes de Barcelona ‘gràcies’ al confinament

L’animal s’ha vist a Montcada i Reixac. Molts són els animals salvatges que es veuen aquests dies pels carrers de ciutats de tot Catalunya

El confinament dels humans a causa de la pandèmia del coronavirus  està sent dura per a les persones i ha trasbalsat la vida de tothom, així com l’economia de tot el món. No obstant, la natura està agraint la reducció dràstica de les persones, la mobilitat i l’activitat industrial arreu de la Terra i molts són els animals salvatges que aquests dies envaeixen els carrers de ciutats de tot el territori, ara buits completament.

L’última imatge s’ha vist a les portes de Barcelona i mostra com la natura s’obre camí davant l’absència d’humans. En concret, un cabirol ha aparegut caminant aquests últims dies a la llera del riu Ripoll al seu pas per Montcada i Reixac, al Vallès Occidental, just a la desembocadura al riu Besós, a molt poca distància de la capital catalana. Aquest vídeo s’ha fet viral i ha sorprès molt als veïns, ja que és una zona habitualment molt concorreguda  per on creuen ponts de vianants, de vehicles i de trens amb molts equipaments al voltant. Un animal molt estrany de veure des de fa anys en aquest punt tan urbanitzat i industrialitzat. Aquestes són les insòlites imatges que va gravar una veïna de la població i que circulen per les xarxes socials: 

Animals per tot arreu

Aquestes imatges de Montcada i Reixac són tan sols una mostra de com la natura ha recuperat els espais ocupats des de fa molt de temps pels humans. Des que va començar el confinament i els carrers i carreteres van quedar deserts, s’han pogut veure cabirols, porcs senglars, galls d’indi i altres animals salvatges per molts municipis campant sols i sense l’estrès de la vida urbana. També els dofins s'han apropat més a la costa per l'absència d'embarcacions nàutiques. Aquestes són algunes imatges d’exemples recents: