L'emú recuperat a Llagostera, altra vegada dins el seu tancat

Un caçador troba l'emú que havien robat d'una finca al Gironès

L'animal ha aparegut a uns 200 metres de la finca i amb senyals d'haver estat lligat amb una corda

Un caçador ha trobat aquest diumenge l'emú que havien robat el passat 12 d'agost a Llagostera (Gironès). L'animal, que és molt semblant a un estruç, estava ajagut en un rec situat a uns 200 metres de la finca d'on se'l van endur. Després que el caçador alertés a la Policia Local als volts de les onze del matí, la seva propietària, Deborah Pinto, ha anat a buscar l'animal amb un tot terreny i se l'ha endut de nou a la finca. Segons explica ella mateixa, tot apunta que els lladres que se'l van endur han decidit tornar-lo sense que els veiessin. 

Pelades al coll i ferides a les potes

L'emú, una femella adulta, va desaparèixer dimecres al vespre, entre les set i les deu de la nit. Quan la seva propietària va tornar a aquella hora a la finca, es va trobar la porta del tancat mig oberta. No hi havia cap rastre de l'animal, però sí que va veure una escampadissa de plomes davant de l'habitatge.

Pinto va denunciar el robatori davant la Policia Local, però no s'havia sabut res de l'ocell fins aquest diumenge. Un caçador de la zona l'ha trobat ajagut i sense moure's a uns 200 metres de la finca. Amb l'ajuda del caçador i una patrulla de municipals, la propietària ha pogut carregar a l'animal en un tot terreny i l'ha portat de nou al seu habitatge. 

L'emú recuperat a Llagostera, i la seva mestressa, Deborah Pinto
L'emú recuperat a Llagostera, i la seva mestressa, Deborah Pinto | ACN

Segons explica Pinto, l'animal es troba bé però té signes que evidencien que se l'haurien emportat. De fet, la propietària assegura que dimecres, poc abans de les deu de la nit, va veure una furgoneta aparcada davant la seva finca. L'ocell té pelades al coll i ferides a les potes, que li haurien fet la corda amb què l'haurien lligat. 

L'emú feia poques setmanes que havia arribat a la finca després que una protectora de Parets del Vallès  (Vallès Oriental) el rescatés. El seu anterior propietari no se'n cuidava, l'ocell estava desnodrit i l'hi van comissar. Deborah va decidir fer-se'n càrrec.