Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de Joan Gaspart, propietari del grup hoteler Husa

El gran i conegut negoci a Catalunya que tanca definitivament les portes

El grup hoteler Husa de Joan Gaspart ha entrat en liquidació, posant punt final a 91 anys d'història

El grup hoteler Husa, fundat l'any 1930 per José Gaspart Bulbena, ha entrat en liquidació després de no poder fer front als seus deutes, segons ha avançat el diari 'La Vanguardia' i han confirmat fonts judicials. La cadena, propietat de Joan Gaspart, havia de pagar 10 milions d'euros el 18 de febrer passat, data en què es complien els cinc anys que un jutjat va declarar ferm el conveni de concurs de creditors. La cadena va suspendre pagaments l'any 2014, quan aleshores va reconèixer un deute de 220 milions d'euros.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Ara, la companyia ha adreçat un escrit a la titular del jutjat mercantil número 3 per sol·licitar la liquidació i admetent que no podien assumir el deute pendent, ja que des de fa uns anys tenen cap immoble en propietat ni explotaven cap hotel. Segons van exposar en l'escrit, la cadena no va poder arribar a acords amb els nous propietaris i van veure com els seus comptes quedaven embargats per Hisenda i la Seguretat Social.

Amb aquesta liquidació, es posarà punt final a 91 anys d'història del grup hoteler que José Gaspart Bulbena, avi de Joan Gaspart, va constituir l'any 1930 a Tarragona. En el seu millor moment, Husa va arribar a gestionar més de 160 hotels arreu del món, entre ells alguns dels més emblemàtics de Barcelona, com el Ritz, el Joan Carles I o el Palace.

El jutge liquidarà l'empresa matriu i dues filials

Concretament, segons han explicat fonts judicials, el 22 de març es va dictar la interlocutòria per a la rescissió i obertura de liquidació de la matriu Hostelería Unida per la impossibilitat de complir el conveni dictat el 9 d'octubre del 2015, per les restriccions imposades al sector hoteler arran de la pandèmia. D'aquesta manera, el jutjat haurà de confirmar la liquidació de la matriu del grup —Hostelería Unida— i dues de les seves filials —Hostelería Unida Dos i Hoteles Jagoe.

Segons ha explicat 'La Vanguardia', Husa, que ja no operava a Espanya i que havia quedat aparcada com a marca, va intentar posar en marxa un servei de consultoria, un dels punts inclosos en el pla de viabilitat, mentre que la Covid-19 va impedir el seu desembarcament a la Xina mitjançant una nova filial, Husa Fénix.