Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge il·lustrativa de la caiguda d'un asteroide

La caiguda d’un asteroide al Regne Unit provoca la recerca d’un avió

Una gran bola de foc va travessar el cel la matinada de diumenge, cosa que va fer pensar a la policia que es podia tractar de la caiguda d’un avió en flames

Imatge il·lustrativa de la caiguda d'un asteroide
Imatge il·lustrativa de la caiguda d'un asteroide | Arxiu

 

Gran ensurt el que es van endur els habitants dels comtats de Devon i Cornwall, al Regne Unit, la matinada de diumenge, quan, segons expliquen diversos testimonis en declaracions a mitjans locals, es van veure caure «objectes misteriosos» del cel. La raó era l’entrada a l’atmosfera d’un asteroide que va provocar que, en aquesta zona, es veiés una gran bola de foc caient durant força segons.

No obstant, la policia va rebre tantes trucades d’alarma que, inicialment, es va contemplar la possibilitat que es tracés d’un avió en flames caient accidentat, raó per la qual es va iniciar una recerca a partir d’un dispositiu policial que, poc després, es va aturar per la confirmació per part dels experts que es tractava d’un asteroide. 

Els fets van tenir poc abans de les sis de la matinada de diumenge i es va veure especialment des de la costa sud d’Anglaterra i de Gal·les. Malgrat que l’esdeveniment es va produir molt d’hora, diverses persones es van fer ressò immediatament a les xarxes socials sobre la bola de foc.

Es desconeix si el meteorit va arribar a tocar terra, ja que l’asteroide es va anar desintegrant a mesura que penetrava a l’atmosfera terrestre, cosa que va generar aquesta gran i espectacular bola de foc que va espantar la majoria de persones que la van poder observar.  

També et pot interessar...