CaixaBank

CaixaBank pren una decisió amb la guerra d'Ucraïna

Se'ls hi crearà un compte social per assegurar la seva inclusió financera

Les conseqüències de la invasió d'Ucraïna per part de les tropes russes està causant una cua de greus seqüeles per a les persones que fugen de la guerra per sobreviure.

Molts dels ucraïnesos han començat ha arribar, en els darrers dies, a Catalunya per tal de començar de zero, o si més no d'intentar-ho, fins que la guerra arribi a la seva fi, amb tot el que això comporta. 

Arribar a un país on no coneixes l'idioma i no hi tens familiars ni recursos per poder viure amb normalitat no deu ser fàcil per a ningú. Encara menys si fuges d'una guerra, amb la preocupació de què els teus afins estan en perill.

Per aquest motiu, tota ajuda és benvinguda per facilitar la vida als més vulnerables, en la mesura del possible.

CaixaBank: Protocol d'atenció als refugiats ucraïnesos

CaixaBank ha activat un protocol per a l'atenció a refugiats ucraïnesos en les seves oficines a Espanya que inclou un producte específic i mesures per a facilitar la comunicació amb els gestors de l'entitat i la comprensió de documents i contractes.

Aquest producte és el Compte Social de CaixaBank, amb un paquet de serveis financers bàsics de manera gratuïta per a clients en situació de vulnerabilitat, ha informat l'entitat bancària aquest dijous.

També té disponible un servei de traducció simultània que les oficines podran sol·licitar, així com adaptacions especials en el seu sistema tecnològic per a clients i empleats de la documentació per a la contractació del Compte Social.

En el cas dels documents per a clients, els ucraïnesos que formalitzin l'obertura del Compte Social podran tenir un document amb les condicions del servei traduït al seu idioma.

Compte Social

El Compte Social cerca «assegurar la inclusió financera de persones que acrediten una situació de vulnerabilitat», està en catàleg des de 2014 i agrupa serveis bàsics de manera gratuïta.

En concret, ofereix compte corrent, targeta de dèbit, accés a la banca en línia i ús gratuït dels caixers de CaixaBank, incloent-hi l'ingrés de xecs.

Els usuaris no poden superar uns límits d'ingressos o de saldo mensual: més de 600 euros mensuals d'ingressos, procedents de nòmina, ajudes socials o totes dues vies, i saldo mitjà mensual inferior a 2.000 euros.

A més la població ucraïnesa refugiada a Espanya té en CaixaBank diversos serveis gratuïts, independentment del banc del qual siguin clients.