Foto del logo de CaixaBank.

CaixaBank avisa per carta a milions de clients del que passarà amb els seus comptes

CaixaBank adverteix de canvis importants als seus productes

Els clients de CaixaBank s'han de preparar per a canvis. L'entitat financera ja ha traslladat a milions d'usuaris les properes modificacions per mitjà de carta o de missatge a l'aplicació. Les condicions en alguns dels productes variaran en qüestió d'unes setmanes.

Fan referència sobretot als que disposen del compte Dia a Dia. El banc els fa arribar tots els canvis, que afecten la prestació del servei en caixa o el descobert tàcit. També les millors en la seguretat dels pagaments fets per l'app CaixaBankNow i la compensació pels costos de reclamació davant d'impagaments.

Una de les grans novetats de CaixaBank fa referència al servei a la caixa, que entrarà en funcionament de manera automàtica. Expliquen que el servei de caixa per mitjà de caixers automàtics i l'aplicació es desenvoluparà en règim d'autoservei i de manera gratuïta.

Cobrament pel servei de caixa a finestreta

Però això no passarà amb el servei de caixa en finestreta. Si és així es necessita un gestor comercial que atengui de forma personal el client. En cas de precisar aquest professional per a qualsevol tipus d'operació en caixa caldrà abonar una quantitat de diners.

És a dir, per a reintegraments en efectiu, transferències i traspassos, pagament de rebuts no domiciliats i petició d'extractes caldrà fer-ne un desemborsament. Assenyalen des de CaixaBank que «se li cobrarà un preu específic de 2 euros per cada operació».

Imatge d'una oficina de CaixaBank
CaixaBank modifica les condicions d'un dels productes | EP

El servei a caixa es defineix com els cobraments i pagaments que ordena l'usuari sobre els comptes, les peticions d'extractes i altres tràmits.

A més, des de l'entitat bancària aclareixen que aquesta comissió pel servei de caixa per finestreta és independent de la quota del Dia a Dia. Per tant, se sumaran les dues comissions.

I perquè el client ho entengui millor en posen un exemple. «Suposem que decideix sol·licitar un extracte de moviments addicional de l'any en curs del seu compte a finestreta. L'operació es pot iniciar des del caixer i aquell dia el caixer adscrit a l'oficina funciona correctament».

Continuen dient que «s'hauria de pagar 2 euros per l'ús de finestreta i, a més, el preu de l'extracte. L'endemà li passaríem el cobrament de la suma del preu dels dos serveis», que serien 3 euros.

Qui se salva d'aquests pagaments?

En cas que no es puguin dur a terme aquestes operacions als caixers automàtics per problemes tècnics no cobrarien el servei. A més, hi ha un grup de clients que també es lliuraran del dit abonament. És el cas dels més grans de 65 anys.

Les cinc primeres operacions que duguin a terme per finestreta al mes no se'ls cobrarà. Passarà el mateix amb els menors d'edat, discapacitats i titulars de compte de pagament bàsic, social o inserció.

CaixaBank
Les novetats afectaran milers de clients del banc | EP

Milers de clients de 'CaixaBank' es veuran afectats

Al marge de tot això, seran milers les persones que es vegin perjudicades per aquesta mesura de CaixaBank. La majoria d'usuaris hauran de desemborsar 2 euros cada vegada que els atengui un gestor comercial per a la majoria d'operacions que es realitzen.

Fer un pagament o una transferència ens pot sortir car si les fem amb una certa regularitat. D'aquí ve la importància de començar a utilitzar les apps dels bancs, que no tenen comissions i cobraments extres. El que és clar és que els impostos i pèrdues de les entitats repercutiran sobre el client final, com es comprova.

Des de l'entitat recalquen que no es cobra comissions per l'ingrés d'efectiu en els comptes del client. Per conèixer més detalls del compte Dia a Dia de CaixaBank no dubtis a consultar-ho a la seva web.