Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Dos homes amb expressions de sorpresa i preocupació sobre una imatge del logotip de CaixaBank.

CaixaBank mana un missatge seriós als seus clients: si et diuen això, posa't en el pitjor

CaixaBank alerta sobre un intent d'estafa que s'està repetint excessivament i que posa en perill els comptes

En els darrers mesos, CaixaBank ha manifestat la seva preocupació creixent pels continus intents d'estafa que afecten els seus clients. Una de les més recents i perilloses és coneguda com l'estafa del fals gestor.

Aquest engany ha generat alarma entre els usuaris. I és que els delinqüents aconsegueixen fer-se passar per empleats del banc de manera convincent. I fins i tot arriben a contactar des de números que semblen ser de l'entitat.

Home amb expressió de sorpresa davant d'una sucursal bancària i una imatge d'un telèfon mòbil a la cantonada superior dreta.
Aneu amb compte amb certs missatges o trucades que us facin arribar | CaixaBank, Getty Images

CaixaBank vol posar fre a aquestes estafes

L'esquema de l'estafa del fals gestor és simple però efectiu. Els estafadors contacten les víctimes, fent-se passar per gestors de l'oficina bancària. Ja sigui mitjançant una trucada telefònica o un missatge de text.

A la comunicació, asseguren que hi ha una emergència al teu compte o un càrrec sospitós que necessita resoldre's immediatament. El missatge sol portar un to alarmant, intentant ficar-te pressa. L'objectiu és que no tinguis temps de pensar i caiguis al parany sense qüestionar la veracitat del missatge.

En aquestes situacions, us demanaran informació personal sensible, com ara contrasenyes o claus secretes del banc. Tot amb el pretext de solucionar el problema tan ràpid com sigui possible.

Un dels elements més inquietants d'aquesta estafa és que els estafadors aconsegueixen que la trucada o el missatge sembli provenir del número de CaixaBank. Això atorga més credibilitat a l'engany. Tot i això, és crucial recordar que cap banc sol·licitarà aquest tipus d'informació per mitjans no segurs.

Com actuar davant aquest tipus d'estafes

Si reps una trucada o missatge sospitós d'algú que diu que és de CaixaBank o de qualsevol altra entitat és essencial que mantingueu la calma. Aquests són alguns consells que pots seguir per protegir-te:

- Desconfia de la urgència. Si t'intenten ficar pressa o t'exigeixen resoldre el problema en el moment, això és un senyal que es pot tractar d'una estafa. Cap banc no et demanarà actuar de manera precipitada.

- No comparteixis informació personal. CaixaBank i altres entitats mai no sol·licitaran les teves contrasenyes, claus secretes o dades personals a través d'una trucada telefònica, missatge de text o correu electrònic. Si algú te'ls demana, talla la comunicació immediatament.

- Verifica la font. Si teniu dubtes sobre l'autenticitat de la trucada o missatge, no interactueu. En canvi, posa't en contacte directament amb la teva oficina bancària utilitzant el número oficial que apareix a la pàgina web de CaixaBank.

- Informa el banc. En cas que creguis haver estat víctima d'un intent d'estafa, contacta immediatament amb CaixaBank. Ells us guiaran sobre els passos a seguir i podran bloquejar el vostre compte per evitar qualsevol accés indegut.

Muntatge d'una imatge de CaixaBank amb un marc amb una imatge de la policia
No dubteu a contactar amb la Policia si vas ser víctima d'una estafa | Europa Press

Mesures de CaixaBank per protegir els seus clients

CaixaBank, conscient de l'augment d'aquests intents de frau, n'ha reforçat els sistemes de seguretat. També ha emès diversos comunicats advertint els seus clients sobre l'estafa del fals gestor. L'entitat recorda que mai no sol·licitarà informació sensible a través de mitjans no segurs.

A més, ha millorat la protecció dels comptes mitjançant l'autenticació de dos factors. I recomana als usuaris estar sempre atents a qualsevol activitat sospitosa.