IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Caixabank va perdre 11.330 milions d'euros després del referèndum de l'1-O

Tots ells corresponien als dipòsits

Imatge d'arxiu d'una oficina de Caixabank
Imatge d'arxiu d'una oficina de Caixabank | CatalunyaDiari.cat

Caixabank va perdre 11.330 milions d'euros després del referèndum de l'1-O de diferents dipòsits, segons ha fet públic la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi. En aquest sentit, cal destacar que el mes d'octubre disposaven d'un total de 192.717 milions d'euros, cosa que contrasta amb els 204.000 milions dels quals disposava un mes abans. 

Tanmateix, el canvi de seu a València va permetre a l'entitat mantenir l'equilibri i aconseguir disminuir les pèrdues. Un trasllat que va anar acompanyat de la resta de seus de la Fundació Bancària La Caixa, les quals van anar a parar a Palma de Mallorca. Inclús, el conseller delegat de l'entitat, Gonzalo Gortázar, va afirmar que la seva ràpida actuació va permetre suavitzar les conseqüències, així com va indicar en presentar els últims resultats trimestrals de Caixabank. 

Pèrdues a tots els bancs

No només Caixabank va patir pèrdues després del referèndum del primer d'octubre, sinó que també altres bancs es van veure en la mateixa i complicada situació. Entre aquests, s'hi troba el banc Sabadell, que va perdre gairebé 2.000 milions d'euros, i el BBVA, que en va perdre 6.000 milions. Ambdós continuen sent molt rellevants, tot i els perjudicis que els hi va causar la situació catalana. 

Pel que fa al BBVA, el seu president va relacionar la pèrdua dels dipòsits amb «operacions puntuals de grans corporacions i d'administracions públiques», segons indica 'El Español'. 

Gairebé 20.000 milions fugats 

Si comptabilitzem totes les pèrdues dels bancs mencionats, arriben a un total de 19.000 milions d'euros. Una gran quantitat que va ser un cop dur per totes aquestes entitats, les quals encara han de combatre per recuperar-se i tornar a assolir el posicionament que havien aconseguit. 

Així doncs, aquests diners que tenien estalviats ja no estan a la seva disposició a raó del procés independentista que cada vegada va a més i podria continuar comportant greus conseqüències. 


Comentaris

envia el comentari